Verkkoraamattukoulu ylösnousemuksesta

 

Ylösnoussut!

Pääsiäisen aikana Kristuksen Kirkko juhlii Herransa ylösnousemusta. Kun Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, elämä voitti kuoleman.

Sleyn verkkoraamattukoulu paneutuu Uuden testamentin ylösnousemuskertomuksiin. Tyhjä hauta, säikähtäneet naiset, ymmällään olevat opetuslapset, hiilivalkea ja Emmauksen tie. Kaikki nämä kertomukset ja monet muut ovat todellisia helmiä!

Tämä raamattukoulu toteutetaan pääsiäisviikolla tiistaista torstaihin, siis 6.-8.4.  Opettajina toimivat Martti Pyykönen, Antti Koskenniemi ja Erkki Koskenniemi. Illat alkavat alkupalaverilla ja alkurukouksella Zoomin välityksellä. Tämän jälkeen jokaisessa illassa seuraa kaksi Youtuben kautta lähetettävää opetusta. Illan päättää keskustelu ja lopulta iltarukous.

Verkkoraamattukoulu on maksuton, mutta sille pitää ilmoittautua osoitteessa https://keokarkku.fi/leirit-ja-kurssit/ylosnoussut-verkkoraamattukoulu/

Tiistai 6.4.2021

 

18.30 Alkuinfot (Zoom)

 

18.45 Erkki Koskenniemi: 1. Kor 15 ja vanha traditio (Youtube)

Kaikkein vanhin meille säilynyt ylösnousseen todistajien luettelo ei ole evankeliumeissa, vaan Paavalin kirjeessä korinttilaisille. Mitä tässä tekstissä on ja mitä siitä voimme oppia?

 

19.45 Antti Koskenniemi: Mark 16 ja Matt 28 (Youtube)

Evankeliumeista vanhin on Markuksen kirjoittama. Matteus taas on vanha kristikunnan pääevankeliumi. Mitä nämä evankelistat kertovat Jeesuksen ylösnousemuksesta?

 

20.45 Päätöskeskustelu ja iltarukous (Zoom)

 

 

Keskiviikko 7.6. 2021

 

18.30 Alkuinfot (Zoom)

 

Martti Pyykönen: Jeesuksen seurassa. Pietari, Maria ja Tuomas (Youtube)

Johanneksen evankeliumin ylösnousemuskertomukset ovat todellisia helmiä. Pietari puuskuttaa ymmällään tyhjällä haudalla, Maria kätkee kasvonsa oudolta puutarhurilta, Tuomas epäilee ja uskoo. Tutkimme ja ihmettelemme!

 

 

Antti Koskenniemi: Emmauksen tiellä (Youtube)

Kaksi opetuslasta lähti liikkeelle murheissaan, mutta he palasivat riemuissaan. Sillä välillä oli tapahtunut paljon – mitä kaikkea?

 

20.45 Päätöskeskustelu ja iltarukous (Zoom)

 

 

Torstai 8.4.2021

 

18.30 Alkuinfot (Zoom)

 

18.45 Martti Pyykönen: Hiilivalkealla (Youtube)

Herransa kieltänyt ja tehtävänsä kadottanut Pietari on ryhtynyt uudelleen kalastajaksi. Hiilivalkealla hän katsoo silmiin Kristusta. Armahdettu saa tehtävän

 

Erkki Koskenniemi: ”Mutta millaisessa ruumiissa kuolleet heräävät?” (1. Kor. 15) (Youtube)

Uskomme ylösnousemukseen. Tunnemmeko toisemme? Onko meillä silloin ruumis ja millainen, vai olemmeko henkiolentoja? Joudumme kokoamaan palapeliä, mutta eniten auttavat kuvat ovat Paavalin vastauksessa korinttilaisille

 

20.45 Päätöskeskustelu ja iltarukous (Zoom)


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: