Afrikan tuoksu

 

Erilaiset tuoksut tuovat meille jokaiselle vahvasti mieleen asioita. Itselläni esimerkiksi aurinkorasvan tuoksu tuo heti mieleen Sambian ja muistot sieltä. Sain olla Sambiassa ensimmäisen kerran opiskelijana vuosituhannen vaihteessa ja sitten toisen kerran muutamia vuosia myöhemmin. Keniaan saapumiseni tuoksu on erään maalin haju. Kotiani oli juuri maalattu ja tuo tuoksu otti minut vastaan kodissani. Aina kun jossain tuoksuu tuolta maalilta, muistan ensimmäiset päiväni Keniassa. Myös valkoisen leivän paahtamisesta tulee mieleen vahvasti Afrikka. Sateella on täällä myös oma tuoksunsa, kun sen haistaa niin tietää, että sade on jo niin lähellä, että ei enää taida ehtiä sateensuojaan. Eräs lähettitoveri yritti kuvata minulle hänen Afrikkansa tuoksua. En saanut siitä kiinni, se oli eräänlainen savun tuoksu. Minulla oli eri savuntuoksu, josta tulee mieleen ugali-maissipuuron keittäminen nuotiolla tai savimajan sisällä oleva savuntuoksu. 

Sain pitää siskoni perhettä vieraanani reilun viikon verran. Oli hienoa seurata perheen lasten huomioita erilaisesta ympäristöstä. Saimme myös vierailla Matongon orpokodilla ja viettää lasten kanssa mukavaa aamupäivää yhdessä. Yhdessä pidimme pienen hartauden siitä, miten Jumala on luonut koko maailman, askartelimme eläinnaamareita, söimme herkkuja ja pelasimme pelejä. Toivon, että pienille siskoni lapsille jäi vierailusta hyvä mieli. Niin, että he aikuisenakin voisivat muistaa, miten tärkeätä lähetystyö on. Mistähän tuoksusta heille tulee mieleen Kenia?

”Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä ja kaikki oli hyvää. Tuli ilta ja tuli aamu näin meni kuudes päivä. Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on.” 1. Moos. 1:31-2:1. 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: