Myanmarin aktio: Kun saavuimme Myanmariin

 

28.-29.1. Olemme päässeet turvallisesti perille Myanmariin. Matka oli melko pitkä – yhteensä n.18 tuntia Helsingin kentältä Yangoniin hotellillemme. Pääsimme lentokentältä hieman erikoisella kyydillä hotellille, nimittäin eräänlaisen lava-auton lavalla. Tie oli huonokuntoinen koko matkan, joten kyyti oli pomppuinen ja saimme pitää reunoista kiinni. Silmät suurina katsoimme ympärillemme, kaikki oli niin uutta ja erilaista. Mekin olimme paikallisille nähtävyys ja ihmiset tuijottivat ja vilkuttelivat meille, kun kiisimme auton lavalla. Saapumispäivänä ei ollut ohjelmaa, vaan saimme rauhassa asettua hotellillemme ja levätä. Olimme onnellisia siitä että hotellissamme on länsimaalainen vessa, eikä paikallinen perinteinen lattiassa oleva reikä, johon olimme törmänneet jo lentokentällä.

30.12. Aamulla hyvin nukutun yön jälkeen törmäsimme kulttuurishokkiin kun havaitsimme liskon huoneessamme. Ei ollut mieluisa yllätys. Aamiaisen jälkeen menimme ensin Yangonin keskustaan kirkolle, jossa pastori Martin ja hänen vaimonsa Mary ottivat meidät vastaan. Martin kertoi meille paikallisesta seurakunnasta ja me saimme kysellä kaikkea häneltä. Söimme kirkolla ja sen jälkeen lähdimme Damadi Homelle, joka on kirkon orpokoti. Veimme orpokodille tavaroita joita olimme keränneet kaikkien EOiden voimin mm. vaatteita, palloja, pelejä, kampoja, saippuakuplia, askarteluvälineitä ym. Vietimme loppuillan orpokodilla lasten kanssa touhuten. Lapset olivat todella herttaisia ja heidän kanssaan oli kiva leikkiä, piirrellä ja pelailla. Lopuksi laulettiin vähän burmalaisia hengellisiä lauluja ja yksi lapsista piti iltahartauden.

Helsingissä ennen lähtöä pidimme pienen hartauden saattajiemme EO:n lähetyspastori Ari Lukkarisen sekä Myanmarin tulevien lähettien Sirkka-Liisa ja Pekka Huhtisen kanssa. Hartauden jälkeen tuli tosi rauhallinen ja luottavainen olo. Se oli hyvä muistutus itselle siitä, että Jumala kyllä pitää huolen olimme sitten missä tahansa.
Joh. 16:33 Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: