Myanmarin aktio: 1.1.2017 Yangon, Myanmar

 

Uusi vuosi tosiaan alkoi tänä vuonna jo 4 ja puoli etuajassa ja heräsimme vuoden ensimmäiseen aamuun yhdeksän aikoihin. Syömme yhdessä aamupalan hotellin yläkerrassa ja katselemme joessa liukuvia merirosvolaivoilta näyttäviä aluksia. Rannassa vastaavanlaisia veneitä korjataan ja viereisellä työmaalla taas lapioidaan konemaisen tasaisen tahtiin hiekkaa kuorma -autoihin, jotka jatkavat matkaansa seuraavaan paikkaan. Työntekijän kaikki lepoaika on käytettävä hyödyksi, ainakin liikkeellä olevan kuorma-auton lavalla nukkuvasta miehestä päätellen. Kun aamupala on syöty, jatkamme päivittäisellä aamuhartaudella sekä päivän ohjelmaa tarkastellen.

Saavuimme puolilta päivin Yangonin keskustassa olevalle kirkolle, jossa vietimme uudenvuoden messua yhdessä seurakunnan kanssa. Messun alkua odotellessa alkoi kuitenkin jo yhteislaulut sähköpianon ja sieltä valitun tasaisen varman rumpukompin säestyksellä. Kun varsinainen messu taas alkoi, siirtyi säestysvastuu seurakunnan iäkkäämpien herrojen harteille, jotka kahta rumpua kapulalla lyöden pitivät tempoa yllä. Messu oli kokonaisuudessaan musiikin täyteinen ja saimme myös itse olla esittämässä lauluja ja laulaa yhdessä muiden kanssa. Messu tunnelmaltaan oli iloinen sekä lämminhenkinen ja sen päätteeksi muistettiin erityisesti vielä pyhäkoulun vetäjiä tärkeästä työstään sekä jaettiin jokaiselle henkilökohtainen Raamatunkohta uudelle vuodelle. Messun jälkeen aikuiset jatkoivat suomalaisittain kuvailtuna seurojen merkeissä, kun taas lapset jäivät osallistumaan järjestämäämme ohjelmaan. Laulua, leikkiä ja draamaa oli ilo olla vetämässä ja lapset nauttivat ohjelmasta täysin rinnoin. Ohjelman jälkeen söimme päivällistä yhdessä seurakuntalaisten kanssa ja yhteiskuvat olivat olennainen osa illan kulkua. Päivä oli pitkä, mutta antoisa. Saimme olla yhdessä saman evankeliumin ja armon äärellä huolimatta siitä, että elämämme elämä ja kulttuurit ovatkin välillä kaukana toisistaan.

Kirkolta lähteissämme otimme lähikaupasta vielä pikaisesti muutaman vesipullon täydennyksen ja suuntasimme auton lavalla öisen Yangonin liikenteen läpi kohti hotelliamme. Muutamat kyydissä tulleet lapset jo nuokkuivat siihen malliin, että päivä taisi olla heidän osaltaan jo pulkassa. Aktioporukalla kuitenkin jaoimme hotellilla vielä ajatukset päivästä, pidimme hartauden ja siirryimme suihkun kautta valmistautumaan kohti seuraavaa päivää.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: