Hallitus: Pohjois-Suomen työ jatkuu

 

Evankeliumiyhdistyksen hallitus kokoontui torstaina 17.10. Kokkolassa.

Kokouksessa käsiteltiin erityisesti Itä-, Pohjois- ja Keski-Suomen työntekijätilanteeseen liittyviä kysymyksiä. Jyväskylässä Keski-Suomessa työskentelevän pastori Sakari Ylösen määräaikaista työsuhdetta jatketaan nyt määräaikaisena toukokuun loppuun saakka.

Itä-Suomen piirityöntekijä Olli Olenius perheineen lähetetään lähetystyöhön Viroon. Tulevat Viron lähetystyöntekijät Olli ja Salome Olenius ovat käyneet Sleyn lähetyskurssin 2015, ja heidän työsuhteensa lähetysosastolla alkaa helmikuussa 2020. Hallitus pohtii nyt Itä-Suomen työntekijäkysymyksen ratkaisua ja tahtoo jatkaa työtä alueella.

Pohjois-Suomen osalta kokouksessa kuultiin innostavia uutisia. Evankeliumiyhdistys on saanut kasvavaa vapaaehtoista kannatusta Pohjois-Suomen työlle. Kannatuksen perusteella uuden työntekijän rekrytointi voidaan nyt aloittaa. Hallitus valtuutti kotimaantyön johtaja Juhana Tarvaisen aloittamaan rekrytoinnin.

Talouden saralla hallitus valtuutti johtoryhmän jatkamaan vuoden 2020 talousarvion suunnittelua. Talousarvio saa olla toiminnalliselta alijäämältään enitään 1,2 miljoonan euron suuruinen.

Hallitus valitsi myös työryhmän aloittamaan piirien ja messuyhteisöjen talousraportointitarpeiden selvityksen. Työryhmä myös määrittää ja seuraa tulostavoitteita. Työryhmään kuuluvat hallituksen jäsenet Eveliina Känsälä, Timo Punkeri, Hannu Kippo, puheenjohtaja Mika Latva-Rasku ja Sleyn talouspäällikkö Paavo Markkula.

Evankeliumiyhdistys sai kokouksessa 17 uutta jäsentä. Kolme jäsentä oli siirtynyt ajasta iäisyyteen sitten viime kokouksen.

Evankeliumiyhdistyksen syyskokous järjestetään Helsingin Luther-kirkossa perjantaina 13. joulukuuta klo 13.00.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: