Uusien laulujen aika

 

Isä, aviomies, nuorisotyönohjaaja, muusikko ja intohimoinen urheilija. Näin Samuli Luomaranta kuvailee itseään ja pyytää nauraen jättämään viimeisimmän pois lehdestä. Kotiinpalaajat-yhtyeensä kanssa hän julkaisi juuri uuden levyn.

Levyn nimi on ”Kaikki on hyvin”. Se on aika raju väite.
Eikö olekin? Se ei ole kuitenkaan minun itse keksimäni. Raamatussa puhutaan paljon siitä, että kristityt ovat usein ahtaalla. Monesti on tilanteita, että kaikki ei ole hyvin. Samalla Raamatussa ovat vielä suurempia ne lupaukset, että Jumala on uskollinen, hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Se on niin suurta, että mielestäni koko Raamatun ydinviesti on se, että Jumalan lahjoittaman toivon kautta meillä on kaikki hyvin.

Olet tehnyt vuosien varrella monta laulua taivaasta. Miksi?
Taivaasta on tullut kirjoitettua paljon. Yksi syy on se, että se on tullut minulle rakkaaksi; sellainen taivaan odotus ja taivaan kodin ikävöinti. Joskus vierastin vanhempien ihmisten puhetta taivaskaipuusta. Kun olen saanut kristittynä kasvaa, olen huomannut sen ajatuksen tulleen minulle todella rakkaaksi, että kerran kaikki on hyvin. Tältäkin levyltä löytyy iso taivaskappale. 

”Jos jätätte Jeesuksen pois, pääsette radioon”, luvattiin gospel-bändille 80-luvulla.
Onko 
sama houkutus edelleen voimassa?
Musiikin tekeminen ja laulujen kirjoittaminen on minulle valtava ja vakavakin väylä elää henkilökohtaista uskoani todeksi ja samalla kertoa siitä muille. Siitä näkökulmasta pohdin alati väyliä saada minulle tärkeät ja rakkaat aiheet vietyä eteenpäin ihmisille. Olisihan se hienoa, jos ne soisivat radiossa. Taas, kun uutta musiikkia julkaisemme, on meidän rukouksemme se, että Jumala avaisi ne ovet, jotka pitää avautua ja pitäisi kiinni ne, mitkä pitää pysyä kiinni. Jumalalle on kaikki mahdollista. Siksi hänelle on hyvä tehdä hommia.

Kotiinpalaajien musiikki kokoaa konsertteihin myös aikuisempaa yleisöä. Keille teet laulusi?
Saattaa kuulostaa hassulta, mutta teen niitä eniten itselleni. Olen joskus miettinyt yleisöä ja ryhmää paljonkin, mutta tällä hetkellä ajattelen, että niistä tarinoista, jotka puhuttelevat minua, syntyy myös hyviä lauluja. Olen huomannut, että ne laulut puhuttelevat myös eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

Olet kasvanut osan nuoruuttasi lähetyslapsena. Millä tavoin olisit muusikkona erilainen ilman noita vuosia?
Se on avannut silmiäni ihmisenä ja kristittynä edelleen vielä aikuisiälläkin; millainen maailma meillä on ja millaisia ihmisiä täällä on? Ja silti sama Jumala toimii kaikkialla. Olen siitä äärettömän kiitollinen vanhemmilleni, että olen tällaisen jakson saanut kokea elämässäni. Niistä vuosista nousee paljon tarinoita tähänkin päivään. Siellä oli lähellä paljon ihmisiä, joilla ulkoisesti asiat eivät olleet millään tapaa hyvin, mutta heidän sydämessään asui Kristus. Se teki vaikutuksen jo lapsena. Näillä ihmisillä on kaikki hyvin, kun heillä on Jeesus. ␃

Kotiinpalaajien KAIKKI ON HYVIN -levynjulkaisukiertue

  • 24.10. Leppävirta
  • 25.10. Tampere, Luther-talo
  • 26.10. Turku, Katariinan kirkko
  • 30.10. Kokemäki
  • 31.10. Helsinki, Pyhän Sydämen kappeli
  • 01.11. Kälviä, kirkko
  • 17.11. Turku, Maata Näkyvissä, Gatorade Center
  • 28.11. Alastaro (duo)
kotiinpalaajat.fi

Teksti on julkaistu Sanansaattajassa 21/19.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: