Jeesus on tie, mi Taivaaseen vie

 

Lähetysblogi | 20.5.2016 08:00 Päivitetty 21.5.2016 02:05

Sley tukee Kenian luterilaisen kirkon Credo-ohjelmaa, joka ennaltaehkäisee tyttöjen ympärileikkausta ja lapsinaittamista, antamalla tytöille mahdollisuuden koulunkäyntiin sekä myös ammattiopintoihin. Saimme pitää Raamattuseminaarin Credo-ohjelman peruskoulu- ja lukioikäisille tytöille Maasai-alueella Kumpan seurakunnassa. Seurakunnan pastori Gideon Kaikoni toivotti seminaarilaiset lämpimästi tervetulleiksi seurakuntaan ja alusti tyttöjä Katekismus-opinnoissa, joka oli viikonlopun painopisteenä. Lähettipastori Martti Arkkila opetti erityisesti Kymmentä käskyä Sleyn harjoittelijoiden avustamana.

Valtaosa tytöistä tulee hyvin vaatimattomista olosuhteista. Siksi tällainen seminaariviikonloppu on tytöille entistä tärkeämpi. Kuinka virkistävää onkaan saada viettää huoleton viikonloppu ikätovereiden kanssa, monenlaisen mukavan puuhan parissa. Erityisesti musiikki ja tanssilliset lauluesitykset olivat tyttöjen suosiossa. Kokkien valmistama herkullinen ruoka ravitsi vatsoja. Saimme yhdessä iloita monenlaisesta mukavasta. Jumalan käskyjen äärelle pysähtyessämme saimme eri tavoin nähdä, että rikomme Jumalaa ja lähimmäisiämme vastaan monin tavoin.

Yksi tytöistä kertoi, ettei ole koskaan aiemmin ajatellut, että käsky ”älä tapa” ei tarkoita vain toisen ihmisen todellista fyysistä tappamista, vaan myös lähimmäisellemme vahingon tai kärsimyksen aiheuttamista, tai ettemme tue ja auta lähimmäistämme. Jotkut tytöistä miettivät, että omien vanhempien kunnioittaminen ei ole helppoa jos kokee, että vanhempien käytös rikkoo tyttöjen omaa elämää vastaan. Osa tytöistä kun on joutunut karkaamaan kotoaan, välttääkseen ympärileikkauksen ja pakkoavioliiton. Myös alkoholismi on tyttöjen perheissä varsin yleistä.

Me ihmiset emme siis pysty pitämään Jumalan Kymmentä Käskyä. Siksi Jumala lähetti Poikansa Jeesuksen maan päälle. Jeesus otti kantaakseen meidän syntivelkamme. Hän kärsi ristinkuoleman, mutta voitti kuoleman vallan. Jeesus nousi kuolleista ja on nyt Taivaassa, jonne odottaa meitä. Riemuiten saimme Credo-tyttöjen kanssa laulaa; ”Jeesus on tie, mi Taivaaseen vie”.

Sunnuntain Jumalanpalveluksessa muistimme Credo-tyttöjen kummeja Suomessa rukouksin. Ehkä emme täällä maan päällä pääse toisiamme tapaamaan, mutta sitten kerran Taivaassa! Kiitämme lämpimästi Credo-ohjelman kummeista ja tukijoista Suomessa! Teidän tukenne mahdollisti tämänkin Raamattuseminaarin. Tytöt saivat mukaansa jokainen oman Katekismuksen. Toivomme, että ne ovat tytöillä ahkerassa käytössä myös koulussa.

Rukous- ja kiitosaiheita:
– Credo-ohjelman tyttöjen elämä ja opiskelu
– Ohjelman diakonissa Susan Kirionki
– Ohjelman tukijat Suomessa – Kiitos hyvästä seminaarista
– Kiitos Vapahtajamme ristinkuolemalla avaamasta Taivastiestä.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: