Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen

 

Suomen suviajasta muistuttaa täällä Nairobissa viileämmät ilmat. Huhti-toukokuun sateet ovat takanapäin ja vaikka päivät ovat pääosin aurinkoisia ja kohtalaisen lämpimiä, ovat illat ja aamut hyvinkin viileitä. Suomessa juhannusruusut kukkivat parhaillaan kauniisti. Täällä Nairobissa saamme ihailla upeaa kukkaloistoa läpi vuoden. Suomen koululaiset ovat aloittaneet pitkän kesäloman. Keniassa kouluvuosi alkaa tammikussa, päättyen marraskuussa. Kansainväliset koulut seuraavat samanlaista aikataulua kuin Suomessa. Tyttärellämme on juuri kouluvuoden loppukokeet päättyneet ja kouluvuosi loppuu heinäkuun alussa. Lähdemme kuitenkin vähän aiemmin Suomeen, jotta ehdimme evankeliumijuhlille Poriin. 

Ennen kesälomalle lähtöä Suomeen on paljon järjesteltäviä työ- sekä käytännön asioita täällä Nairobissa. Ajatukset kulkevat Kenian ja Suomen väliä ja huomaan, että lähtöä järjestäessäni on mielessäni erityisesti kolme kotia. Arkikotimme täällä Nairobissa, ”juuri”kotimme Suomessa ja pysyvä Taivaallinen kotimme. 

Kesäloman ajaksi kodin tyhjäksi jättäminen useaksi viikoksi täällä Nairobissa vaatii monenlaista käytännön järjestelyä. Onhan vedet ja sähköt maksettu niin, etteivät ne kesän aikana katkea. Mm. ulkona olevat turvavalot käyttävät sähköä öisin poissa ollessammekin. Miten jättää ikkunat, että ilma kiertäisi kodissa, mutta apinat eivät pääse sisälle? Kuka huolehtii luotettavasti pihallamme vartioivista koirista? Onhan koirille varattu riittävästi ruokaa ja tarvittavat lääkkeet. Miten ruoka säilyy niin, ettei rotat pääse sitä napostelemaan. Tätä listaa voisi jatkaa pitkään. 

Samalla ajatukset ovat jo Suomessa. Miten odotankaan rakkaiden vanhempieni ja muiden sukulaisten ja ystävien tapaamista. Miten ajatus Suomen kauniissa luonnossa liikkumisesta rentouttaa jo nyt. Miten ihana on jälleen päästä mökkisaunaan. Saamme jälleen kuulla hyvää hengellistä opetusta äidinkielellä. Suomen kesä antaa niin monenlaista ilon ja kiitoksen aihetta. 

Kaikkien näiden vuosien aikana koetut lähdöt, pakkaamiset, hyvästien ja näkemiin-sanomiset tuovat myös Taivaan kodin läheisemmäksi. Ehkä liiankin raskasta olisi erota rakkaista, ilman uskoa jälleennäkemiseen Taivaassa. Ehkä emme enää täällä maan päällä tapaa, mutta Jeesuksen sovitustyön turvin olemme kerran Taivaassa ikuisesti yhdessä. Taivaassa meillä on pysyvä kotimme. 

Tervetuloa Porin evankeliumijuhlille 28-30.6.2019 kuulemaan hyvää hengellistä opetusta. Evankeliumijuhlien ohjelma löytyy osoitteesta evankeliumijuhla.fi Juhlilla on myös mukana Kenian yhteistyökirkkomme pääsihteeri, pastori Benjamin Lemosi Learka. Toivottavasti näemme Porissa. 

Milloinkaan ei Herran kansa ainiaaksi erkane. Lähtöhetkeen lohtuansa meille tuokoon tieto se. Vaikka täällä viime kerran kohtaisimme toisemme, vielä koittaa päivä Herran, suureen juhlaan saavumme. SK 167

Siunattua ja virkistävää kesää kaikille!


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: