Kieli ilman sanoja

 

”Musiikki on ihana ja rakas Jumalan lahja.” Näin on todennut tohtori Martti Luther vuosisatoja sitten. Vaikka paljon on ehtinyt maailmassa muuttua sitten Lutherin päivien, uskoisin että tämä hänen ajatuksensa meidän on edelleen helppo allekirjoittaa. Musiikki on lahja, joka ensi sijaisesti on tarkoitettu ilahduttamaan ihmistä. Se on kieli jota jokainen ymmärtää ja joka parhaimmillaan pystyy siivittämään viestiä elävästä Jumalasta sydämeen saakka. Siksi musiikki on erinomaisessa käytössä myös lähetystyössä!

Tänään sain ilokseni olla toteuttamassa musiikillista päivähartautta kaupungin vilinän keskellä olevassa Tokion kirkossa. Kylmästä sadepäivästä huolimatta moni oli vastannut kutsuun tulla hetkeksi levähtämään Sanan, rukouksen ja musiikin äärelle, keskellä arkista viikkoa.

Kuten monta kertaa aiemmin vastaavissa tilanteissa, myös tänään sain kokea sen että saviastiana saan olla taivaallisen Isän käsissä ja Hänen käytössään. Jännityksestä, epävarmuuden tunteista ja epätäydellisyydestä huolimatta musiikki sai soida paitsi paikallaolijoiden iloksi, myös Jumalalle ja Hänen kunniakseen. Haluaisin ajatella että myös Hänen ilokseen! On suurenmoinen Jumalan antama mahdollisuus, että lähetin vajavaisesta kielitaidosta huolimatta on musiikin kautta mahdollista välittää jotain Jumalan luomasta kauneudesta ja rikkaudesta. Jotain sellaista, jonka voi ymmärtää ilman yhteistä äidinkieltä.

Hartaustilanteessa musiikki yhdistyy ennen kaikkea Jumalan sanaan, puheeseen ja rukoukseen. Seurakunnan pastori rukousta johtaessaan pyysi, että saisimme kokea Jumalan läsnäoloa ja hoitoa siinä sanattomassa rukouksessa, jota musiikki tosiasiassa on. Jos siis olet tänään jostain syystä allapäin, väsynyt, iloinen, ikävissäsi tai mitä tahansa muuta, niin ota käyttöön Jumalan sinulle antama lahja! Jospa antaisitkin tänään sävelten kantaa rukouksesi ja ajatuksesi Jumalan eteen.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: