Kohtaamis- ja kutsumiskeskiviikko

 

Päivä 10 – Keskiviikko 18.10.2017

Löimme parkkiin Mikaelin kirkon puistoon, johon pystytimme teltan. Telttaan kiinnitettiin banneri, jossa luki Viron kirkkopäivien vuoden slogan: kindel linn, joka viittaa Martti Lutherin Jumala ompi linnamme -virteen.
Teltan luota ryhmämme hajaantui ympäri Keilaa, osa lähti rautatieasemalla, osa jäi kirkon edustalle ja osa lähti kiertämään kaupunkia. Välillä kärryillä vietiin kahvia ja teetä paikasta toiseen.
Aktioporukkamme oli Keilan rautatieaseman likellä, jossa oli aamupäivästä vähän hiljaista, sillä suuri osa ihmisistä oli koulussa ja töissä. Saimme kuitenkin kohdata muutamia yksittäisiä junalla matkustajia sekä koululaisryhmiä, jotka poikkesivat rautatien aukiolle. Jaoimme evankeliumitekstejä, kirkkopäivien mainoksia ja lehtiä. Saimme jaettua paljon Nuotta-lehden vironkielistä sisarlehteä Plussaa nuorisolle. Kohtasimme myös vanhempaa väkeä aamupäivällä.
Evankeliointisessioiden välissä söimme hyvää lounasta seurakuntatalolla. Ruokalistalla oli possua ja pastaa lisukkeiden kera. Ruokalauluja laulettiin kolme, yksi kunkin kansallisuuden äidinkielellä. Ruoan jälkeen jaoimme aamupäivän kokemuksia ja rukoilimme iltapäivän sekä illan puolesta.
Hyvän ruokailun ja yhteisen rukouksen jälkeen lähdimme hommiin uusin voimin. Jatkoimme rautatieaseman edustalla, mutta osa meistä lähti myös kiertämään kaupunkia. Rautatieaseman kahvitarjoilu toimi aina iltaan saakka. Päivän mittaan koitti ruuhkaisempia aikoja ja myös hiljaisempia hetkiä. Kohtasimme kaiken ikäisiä ihmisiä ja saimme kokea kuinka Pyhä Henki toimi ja kutsui ihmisiä, johdattaen ja varjellen. Heijastimia sekä paperista materaalia kului paljon. Monet ihmisistä lupasivat miettiä Kirkkopäiville tulemista ja osa kertoi olevansa tulossa.
Illalla menimme kaupan kautta ulos syömään. Amerikkalaisteemaisessa ravintolassa jaoimme päivän fiiliksiä aktioporukalla. Olimme yhtä mieltä siitä, että päivä oli ollut hieno.Blogimme lukijoiden rukousaiheiksi haluamme jättää kohtaamamme virolaiset ihmiset ja heidän elämäntilanteensa, jotka Luoja tietää.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: