Kotimaankaudella

 

Lähetysblogi | 12.8.2016 08:52
Olen viettänyt kesän Suomessa, ensimmäisellä kotimaankaudella. Aika on tuntunut menevän hieman turhankin vauhdikkaasti, koska kesä on täyttynyt paitsi kauniin kesän ihastelusta, myös lukuisista kohtaamisista, menemisistä ja tulemisista.

Työkausien välillä oleva kotimaankausi on suurelta osin omistettu lähettäjien tapaamisille ja työkentän kuulumisten kertomiseen heille. On ollut hienoa kiertää nimikkoseurakunnissa ja kohdata kasvokkain ihmisiä ja sitä seurakuntaa, joka uskollisesti muistaa lähetystyötä rukouksin ja taloudellisesti. Kiitollisin ja iloisin mielin ajattelen kulunutta kesää ja palaan takaisin työn ääreen Japaniin. Erilaiset tapahtumat ja vierailut ovat olleet rohkaisevia ja konkreettinen muistutus itselle siitä, että en ole tekemässä työtä yksin, vaikka työ onkin kaukana kotimaasta ja tutuista ympyröistä.

Jeesus antoi lähetystyön tehtäväksi opetuslapsilleen ja sen myötä koko kristilliselle kirkolle. Näin ollen lähetystyössä löytyy Jumalan rakkaudella räätälöimä tehtävä ja paikka meille jokaiselle. Levollisuus, rauha ja rohkeus tehdä työtä lepää sen tietoisuuden ja Vapahtajan lupauksen varassa, että Hän itse on meidän kanssamme jokaisena elämämme päivänä.

Jeesus antaa meille aivan kaiken sen, mitä lähetystehtävän suorittamiseen tarvitaan, niin hengellisesti kuin arkisen käytännön elämänkin kannalta. Väsymyksen iskiessä Hän antaa levon ja virkistyksen, surun tai huolien kohdatessa ihmeellisen lohdutuksen. Jumalan sana, ehtoollinen ja seurakunnan yhteys ruokkivat meitä, jotta jaksamme tehdä oman tehtävämme, on se sitten kotimaassa tai lähetyskentällä. Sanoma Jeesuksesta ja Jumalan rakkaudesta kuuluu jokaiselle ihmiselle ja siksi meidän tulee käyttää evankeliumin eteenpäin viemiseen kaikkia niitä lahjoja ja taitoja joita olemme Jumalalta saaneet. Jumala sitten itse siunaa työn ja antaa kylvetylle sanalle kasvun ajallaan.

Jumala, kiitämme Sinua
-kauniista kesästä ja puhtaasta luonnosta
-että saamme Sinulta jatkuvasti kaikkea sitä, mitä tarvitsemme
-että olet antanut meille yhteyden toisiimme, niin että voimme yhdessä jakaa työn ja tehtävät sekä myös iloja ja suruja

Jumala, rukoilemme
-että annat meille altista mieltä täyttämään oman paikkamme lähetystyössä
-että annat Pyhän Henkesi meille voimaksi jokaiseen päivään
-että Pyhä Henki voisi avata sydämet heiltä, jotka tekevät lähetystyötä ja heiltä, jotka kuulevat sanoman Jeesuksesta


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: