Kotimaantyön johtaja Tarvainen kantaa huolta oululaisista

 

Evankeliumiyhdistys on järjestänyt Oulussa Heinätorin seurakuntatalossa messuja kerrasta kahteen kuukaudessa. Messujen lopettaminen hämmentää kirkkokansaa.

Piispainkokouksen julkaiseman messuyhteisöjä koskevan suosituksen jälkeen Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen on päättänyt Sleyn järjestämien messujen tulleen ainakin tällä hetkellä tiensä päähän.

-Yhteys seurakunnan ja tuomiorovasti Saarisen kanssa on ollut rakentavaa ja yhteistä tietä etsivää. Toivon yhä, että mahdollisuus säännölliseen jumalanpalveluselämään löytyy seurakuntien kanssa yhdessä. Piispainkokouksen suosituksen tarkoitus on tarkoitus lisätä messuyhteisöjen ja paikallisseurakuntien yhteyttä, mutta mikäli messuja ei voida viettää, ajaa tällainen soveltaminen meitä erilleen, kotimaantyönjohtaja Juhana Tarvainen harmittelee.

Heinätorin seurakuntatalon messuihin on osallistunut kahdeksastakymmenestä sataan henkilöä. Tarvainen kertoo, että messut ovat koonneet evankelisten lisäksi paljon muuta herätysliikeväkeä. Jumalanpalvelusten lopettaminen Oulussa on kirvoittanut laajaa keskustelua sosiaalisessa mediassa. Oulun seurakuntayhtymän kanttori Eero Hoikkala julkaisi videon, jossa hän kertoo etsivänsä nyt seurakuntayhteyttä Oulun helluntaiseurakunnasta.

– Videon kuvannut henkilö kertoo siirtyvänsä helluntaiseurakuntaan ja jotkut pohtivat siirtymistä Lähetyshiippakunnan yhteyteen. En tiedä kenen toive tällainen kehitys on. Voi olla, että osa löytää hyvän hengellisen kodin, mutta lopputuloksena näen vain hengellistä kodittomuutta ja kirkkomme yhteyden särkymistä, Tarvainen kertoo.

Kotimaantyönjohtaja näkee yhteistyön olevan erityisen tärkeää aikana, jolloin kaikin tavoin ihmisiä vedetään alati yhteydestä erilleen. Tarvainen muistuttaa, ettei Evankeliumiyhdistys järjestä missään messuja itseään varten vaan ihmisiä varten. Oulun runsaslukuinen ja ikärakenteeltaan rikas herätyskristittyjen joukko kaipaa paikan, jossa kokoontua säännöllisesti jumalanpalvelukseen.

Evankeliumiyhdistys tekee parhaillaan töitä, jotta Oulun messuyhteisö pystyy jatkamaan säännöllistä jumalanpalveluselämää mahdollisimman pian.

Aiheesta lisää viikon 40 Sanansaattaja-lehdessä.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: