Kun junat myöhästelevät

 

Täälläpäin maailmaa työmatkat ja kaikki muukin liikkuminen sujuu kaikista kätevimmin junalla. Junia kulkee muutaman minuutin välein ja varsinkin ruuhka-aikoina niissä riittää kanssamatkustajia tungokseen saakka. Yleensä matka taittuu aikataulun mukaisesti, mutta joskus juna joutuu syystä tai toisesta pysähtymään ja odottelemaan. Japanilaiseen tyyliin systeemi kuitenkin toimii yllättävissäkin tilanteissa tehokkaasti ja kohteliaiden pahoittelujen saattelemana matka yleensä jatkuu suhteellisen nopeasti.

Silloin, kun toimivaksi suunniteltu systeemi sakkaa, suuren metropolin väkimäärän vaikutukset huomaa nopeasti. Vaikka juna ei olisi myöhässä kuin muutaman minuutin, töihin kiiruhtavia ihmisiä kerääntyy asemalaiturille tasaista tahtia ja pian jo valmiiksi ahdas laituri muuttuu entistä ahtaammaksi. Tavallistakin suurempi joukko ahtautuu junaan ja ainakin näin omaan tilaan tottuneelle suomalaiselle kokemus saattaa olla lievästikin ilmaistuna ahdistava. Olkapää kiinni kanssamatkustajan olkapäässä odotellaan saapumista oman aseman kohdalle.

Erään kerran jäin miettimään tätä myöhästelevien junien aiheuttamaa nopeaa ruuhkan pahenemista. Vaikka saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, niin jostain mieleeni nousi jo rippikouluikäisenä kuultu lause ”muista pitää lyhyet tilivälit Jumalan kanssa”. Tungoksen täyttämällä asemalaiturilla junaa odotellessa sain hyvän havaintoesimerkin kuinka käy, jos ei sovi asioita päivittäin taivaallisen Isän kanssa. Syntiemme, huoltemme, laiminlyöntiemme ja kaikkien muiden raskaiden asioiden kuorma kasvaa nopeaan tahtiin ja aiheuttaa entistä enemmän ikävää oloa ja ikävyyksiä.

Siksi on yli ymmärryksen käyvää armoa saada tulla Jumalan eteen sellaisena kuin on, pyytää ja saada synnit anteeksi. Parasta on, että Jumalan kanssa kaikki toimii aina häiriöttä! Meillä on Jeesuksen ansioista vapaa pääsy rakastavan Isän kasvojen eteen ajasta, paikasta ja olosuhteista riippumatta. Pidetään siis tilivälit lyhyenä Jumalan kanssa!

Kiitosaiheet:

  • Saamme lähestyä taivaallista Isää milloin ja missä tahansa
  • Jumala lähestyy meitä silloin, kun emme itse jostain syystä osaa tai halua lähestyä Häntä
  • Kiitos mahdollisuudesta tehdä lähetystyötä Japanissa

Pyydämme Jumalalta:

  • Että Jumala voisi johdattaa tilaisuuksia kohdata ihminen, joka juuri sillä hetkellä tarvitsisi evankeliumin sanomaa elämäänsä erityisellä tavalla
  • Että osaisimme kuunnella toista ihmistä aidosti ja välittää hänelle evankeliumia
  • Että muistaisimme pitää tilivälit lyhyenä Jumalan ja ihmisten kanssa

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: