Tunnelma katossa jäähallissa

 

Helsingin jäähalli on ollut monien jännittävien jääkiekko-ottelujen pitopaikka. Voittajat ja heidän kannattajansa ovat kokeneet, että tunnelma on ollut katossa. Hävinneet ovat lähteneet pois vähemmän riehakkaissa tunnelmissa. Ajatus ”ehkä ensi kerralla” on kuitenkin saattanut antaa toivoa.

Suurten jääkiekkosankareiden pelipaitoja on tapana ”jäädyttää” kotihallien kattoon. Pelinumero on pidetty varattuna jo peliuransa päättäneelle urheilijalle. Pelipaidan jäädytys on suuri kunnia.

Viikko juhannuksen jälkeen Helsingin jäähalli on toisenlaisen juhlan näyttämönä. Siellä vietetään valtakunnallista Evankeliumijuhlaa. Silloinkin tunnelma on katossa. Oikeastaan kattokaan ei ole rajana. Raamattu kertoo, että Jumalan enkelit taivaassa iloitsevat yhdestäkin syntisestä, joka kääntyy huutamaan avuksi Jumalaa ja Vapahtajaa.

Evankelisessa herätysliikkeessä on käytetty vanhahtavaa ilmaisua: jollekin on ”autuus kirkastunut.” Sillä tarkoitetaan, että ihminen on uskonut kaikki syntinsä anteeksi Jeesuksen tähden. Jokainen ihminen kamppailee elämässään enemmän tai vähemmän tiedostaen ”kelpaanko minä”? -kysymyksen kanssa.

Evankeliumijuhlassa korkeimmalle paikalle on ”jäädytetty” risti. Se kertoo, että Jeesus on tehnyt jo kaiken valmiiksi pelastaakseen jokaisen ihmisen. Ristillä maahan vuotanut sovintoveri on meille vakuutena lunastuksesta. Sen yhteyteen jokainen kristitty on kasteessa liitetty. Evankeliumijuhlasta ei tarvitse lähteä: ”Ehkä ensi kerralla” -tunnelmissa, vaan siellä julistetaan kaikille täydellistä anteeksiantamusta yksin Kristuksen tähden.

Juhlan teemana on ”Tässä ei ole kaikki.” Usein torjumme ajatuksen taivaasta ja iankaikkisesta elämästä. Kielteistä asennetta myös opetetaan ja julistetaan meille avoimesti. Meille sanotaan, että ei ole mitään varmaa. Kuitenkin on varmaa, että jokainen meistä kuolee kerran. Huomisesta päivästä emme tiedä. Kukaan meistä ei tiedä. Jumala on ilmoittanut itsensä sanassaan ja haluaa lahjoittaa meille iankaikkisen elämän. Joka sen uskoo, on autuas, pelastettu ja onniteltava. Siinä, mitä nyt näemme, ei ole kaikki. Meitä kutsutaan omistamaan kaikki tämä ja sen lisäksi taivas!

Valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietetään Helsingissä 31.6.–2.7.2017. Juhla on luterilaisen kirkkomme evankelisen herätysliikkeen kesäjuhla. Tätä lehteä jaetaan lisäjakeluna Helsingissä Meilahteen, Kallioon ja Kamppiin kaikille kutsuna juhlaan. Evankeliumijuhla on kaikkien ikäluokkien juhla. Lapsille ja nuorille ja aikuisille on omaa ohjelmaa. Juhla on vuosittain suuri nuorten ja lapsiperheiden kohtauspaikka. Jäähallissa ja muuallakin Helsingissä on myös useita konsertteja.

Tule mukaan!


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: