Lähettikirjeitä lapsille!

 

Tiesitkö, että lähetyskentillä asuu paljon perheitä? Lähetystyöntekijät kirjoittavat kuulumisia kotimaahansa lähettäjilleen, mutta sekä Kenian kentältä että Virosta lähetetään myös lähetyslasten kuulumisia suomalaisille lapsille.

Petra Gröhn aloitti lasten lähettikirjeiden kirjoittamisen, kun heidät lähetettiin Keniaan. Meidän perheemme aloitti myös lasten kirjeiden laatimisen, kun meidät päätettiin lähettää Viroon, lähetystyöntekijä ja kahden lapsen äiti Salome Olenius kertoo.

Lasten lähettikirjeissä lapset kertovat toisille lapsille kuulumisiaan kaukaa kotoa. Salome Olenius kertoo kirjeiden kirjoittamisen olleen mieluista puuhaa. Lasten lähettikirjeen saajat pääsevät kurkistamaan lähetystyön arkeen ja lapset oppivat, mitä lähetystyö konkreettisesti on. Salome selittää lasten lähettikirjeiden kautta lähetystyöstä myös tulevan lapsille luontainen osa elämää

– Minä kirjoitan jutut meidän 5-vuotiaan Sofian näkökulmasta, mutta yhdessä mietimme, mitä juttuja viime aikoina on puuhattu. Kerromme tyttöjen kuulumisia ja arjen juttuja lähetystyöstä lapsen näkökulmasta. Kerromme myös Viron kulttuurista ja kielestä ja siitä, miltä lapsesta tuntuu asua uudessa maassa, Olenius jatkaa.

Lasten lähettikirjeen voi tilata kotiin, kummilapselle tai lapsenlapselle lähetysosaston osastokoordinaattori Anna-Liisa Markkulalta sähköpostitse osoitteesta anna-liisa.markkula@sley.fi.

 

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: