Lähetyskokouksia

 

Monet teistä ovat varmaan joskus kuulleet ja lukeneet suurista herätyskokouksista, joissa tuhansille julistetaan evankeliumia ja kutsutaan seuraamaan Jeesusta. Sellaisia en kuitenkaan täällä Virossa ole päässyt kokemaan, joten tänään kerron toisenlaisista lähetyskokouksista. Lähetystyöhön nimittäin kuuluu aika paljon erilaisia kokouksia ja palavereita, ja tämä alkusyksy on aivan niiden kulta-aikaa. Tälle viikolle kokouksia mahtuu yhteensä seitsemän tai kahdeksan, parhaimpana päivänä jopa viisi putkeen.

Miksi tällainen määrä kokouksia? Eikö Jeesuskin sanonut: ”Menkää ja tehkää, kastakaa ja opettakaa”, eikä ”istukaa kokouksissa”? Aika kaoottista voisi meneminen ja tekeminen kuitenkin olla ilman minkäänlaista suunnittelua ja tehtävänjakoa, aika hajanaista ja pieneksi jäävää työ ilman yhteistyötä ja aika yksinäisiä menijät ilman yhteisen jakamisen hetkiä.

Oma kokousputkeni alkoi Rakveren seurakunnan työntekijäkokouksella. Kerran viikossa työntekijät – palkatut, palkkiotoimiset ja vapaaehtoiset – istahtavat hetkeksi alas, tarkistavat, missä seurakunnan työssä mennään, mitä on tulossa ja millaisia käytännön ongelmia pitäisi ratkoa. Tällä kertaa selvisi muun muassa kesän tiekirkon kävijämäärä, oviremontin eteneminen, työmuotojen syyskauden aloitusajat ja kultahääjuhlan tuolijärjestelyt.
Seuraavia kokouksia varten pakkasin reppuni ja hyppäsin Tallinnan bussiin. Lasnamäellä teimme viimeisiä suunnitteluja ja valmisteluja parin viikon päässä odottavaa Neljän Tuulen ristivaellus -aktioviikkoa varten. Tutustuimme kulttuurikeskukseen, jonka tiloissa viikon päätapahtuma pidetään, katselimme puistoista ja aukioilta sopivia paikkoja nokipannukahvin tarjoamiseen sekä viimeistelimme viikko-ohjelmaa julistetta.
Seuraavana päivänä ovat vuorossa muun muassa Sleyn ja Viron kirkon lähetyskeskuksen välinen yhteistyöneuvottelu, kehityskeskustelu esimiehen kanssa sekä pienryhmätyötä Viron kirkossa tukevan uuden toimikunnan ensimmäinen tapaaminen. Aiempi yhden ihmisen työpanos jaetaan työryhmälle, joten mietittävää riittää siinä, mitä ja miten tehdään.

Kun viikon muut työt – mm. oman pienryhmän aloitus ja ekumeeninen pyhiinvaellus seurakunnan kuorolaisten kanssa – ovat ohi, odottaa uuden viikon alkaessa Sleyn Viron-kentän syyskokous. Työlistalla on niin budjettiesityksen valmistelua kuin monenlaista suunnittelua, mikä on helpompi tehdä, kun eri puolilta maata tullaan samaan paikkaan olemaan.
Kokouksissa istumisellakin on siis paikkansa evankeliumin eteenpäin viemisessä. Kun on ensin yhdessä suunniteltu ja valmisteltu, jaettu ajatuksia ja ratkottu yhdessä huolia ja rukouksessa jätetty kaikki tämä korkeimmalle esimiehellemme Jeesukselle, on taas helpompaa mennä ja tehdä – tietäen, mitä tekee ja ettei sitä tee yksin.

Rukousaiheita:
– Syksyn toiminnan aloitus Viron seurakunnissa
– Neljän Tuulen ristivaellus -aktio Tallinnan Lasnamäellä 16.-22.9.
– Seurakuntien pienryhmät ja pienryhmätoiminnan kehittäminen

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: