Langenneiden julkkisten ilta

 

Entinen kirkkoherra Markku Koivisto, laulaja Jippu ja liikemies Arto Merisalo kertoivat pelastumisestaan Evankeliumijuhlassa Helsingin jäähallissa.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Sleyn valtakunnallinen tapahtuma huipentui lauantai-iltana Helsingin jäähallin lavalla käytyyn keskusteluun. Vieraisiin kuului Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto, jota haastateltiin lankeamisen ja armon teemoista. Koivisto joutui eroamaan vuonna 2011 Nokia Mission johtajan tehtävistä kielteisen julkisuuden ja ahdistelusyytösten saattelemana. Koivisto muutti Lontooseen. Sittemmin hän on löytänyt paikkansa Sleyn piiristä ja kuuluu Kalliossa sijaitsevan Pyhän Sydämen kappelin kävijöihin.

Seurakuntien on vaikea käsitellä lankeamista – erityisesti silloin kun kysymys on papista, sanoi keskusteluun osallistunut Evankelisten Opiskelijoiden vs. pääsihteeri Aleksi Kuokkanen.

– Kuvittelemme, että kristinusko on hurskastelua, mutta se on oikeastaan sen vastakohta, Kuokkanen sanoi.

Illan toinen vieras, laulaja Jippu kertoi omista ihmissuhdeongelmistaan ja vaikeuksistaan, jotka johtivat takavuosina jopa mielisairaalaan. Jippu nimesi omien vaikeuksiensa syyksi narsistisuuden.

– Kärsijänäkin olin Kristusta suurempi, Jippu sanoi. Omaksi pelastuksekseen hän kertoi sen, että luovutti lopulta keskimmäisen paikan ristillä sille jolle se kuuluu, Jeesukselle, ja siirtyi itse ”ryövärin paikalle”. Jippu kertoi tulleensa synnintuntoon neljä vuotta sitten. Hän työskentelee nykyisin evankelistana Turun Mikaelin seurakunnassa.

Kolmas vieras, liikemies Arto Merisalo, on löytänyt myös paikkansa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen piiristä kärsittyään talousrikoksista neljän ja puolen vuoden tuomion.

– Olen tullut uskoon helluntailiikkeen piirissä vuonna 1988, Merisalo kertoi. Hänen hengellinen tiensä on ollut pitkä ja kulkenut useiden herätysliikkeiden kautta lopulta Sleyn piiriin.

– Usko on yksinkertaista ottaa vastaan, siihen ei tarvita mitään omia tekoja, koska Kristus on jo sovittanut syntimme Golgatalla, Merisalo sanoi. Vankilajakso vaikutti hänen hengellisyyteensä myönteisesti.

– Olin ollut toistakymmentä vuotta eräänlaisessa hypessä. Kaikessa mitä tein, oli vauhti päällä – liike-elämän puolella ja vähän muuallakin, kuten tiedämme. Kun pysäytys tuli, se oli kuin moukari, Merisalo sanoi.

Vankilassa hänellä oli aikaa lukea Raamattua ja ajatella. ”Painokin putosi 30 kiloa”, Merisalo jatkoi. Merisalo vapautui vankilasta jouluna 2013 ja työskentelee nykyään konsulttina tavarataloketju Kärkkäisen palveluksessa.

Evankeliumijuhlan ohjelmasta vastaavat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Meilahden seurakunta.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: