Laudate omnes gentes

 

25.11.2018 
Pieni kirkkosali Yangonin keskustassa jyrkkien portaiden jälkeen rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Kapea huone on täynnä seurakuntalaisia, noin 40 henkeä, suurin osa heistä orpokodin asukkaita. Vietetään tavallista sunnuntain jumalanpalvelusta. Mizonkieliset ylistyslaulut kaikuvat kirkkaina ja voimakkaina. Uskon, että ne kuullaan taivaan kuorissa asti, siellä missä enkelit ylistävät taivaan ja maan luojaa.

26.11.2018
Seminaaritila Yangonin esikaupunkialueella. Kolmisenkymmentä nuorta ja nuorta aikuista on tullut oppimaan Jumalan sanaa. Välillä lauletaan. Kohotetut kädet saattelevat kuminkieliset ylistykset Kristuksen valtaistuimen eteen.

30.11.2018
Pyhän kolminaisuuden kirkko Berliinin Steglitzissä. Kirkko on tupaten täynnä, yli 400 juhlijaa, suurin osa Afganistanista ja Iranista tulleita pakolaisia. Vietetään kuluneen vuoden aikana rakkaaksi tulleen lähetin pappisvihkimysjuhlaa. Ehtoollisen aikana lauletaan ”laudate omnes gentes, laudate Dominum”, ”ylistäkää kaikki kansat, ylistäkää Herraa”, ja pian sen jälkeen koko seurakunta yhtyy voimalliseen parsinkieliseen kiitoslauluun.

”Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä: –Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!” (Ilm. 7:9).

Ville Auvinen


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: