Maata Näkyvissä -festareiden lauantaissa 6500 vierasta

 

Maata Näkyvissä -festareiden toinen päivä keräsi Gatorade Centerille ja Turun messukeskukseen 6 500 ihmistä nauttimaan musiikista, raamattuopetuksesta ja yhdessäolosta.

– Kokonaisuudessaan tämä päivä on ollut todella onnistunut. Väki on tuntunut olevan mukana menossa, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Maaria Toskala.

– Kun olemme pohtineet sitä, mihin suuntaan festareita halutaan viedä, aina on tullut esille yhteisöllisyys. Tänä vuonna se on tuntunut konkreettisemmalta ja näyttää siltä, että ihmisillä on hyvä olla ja tehdä yhdessä, Toskala sanoo.

35 vuotta sanomaa armosta

Festareiden 35 vuoden taivalta juhlittiin illan pääkonsertin alussa visuaalisella katsauksella tapahtuman historiaan. Screeneillä nähtiin tunnelmia menneiltä vuosilta ensimmäisistä festareista lähtien. Tämän jälkeen palattiin vuoden 2016 Aftermovien tunnelmiin, kun lavalle nousivat videolla esiintyvät artistit esittämään kappaleen Armo.

– Halusimme tuoda esiin sekä festareiden uskomatonta matkaa että sitä perustaa, jolle koko tapahtuma rakentuu, Toskala avaa 35-vuotisjuhlallisuuksia.

– Videossa kuultavat sanat ”vain yhteen tekoon toivomme perustuu, merkkinä siitä on ristin muotoinen puu” kiteyttävät hyvin sen, miksi festareita vietetään.

Illan pääkonsertissa soittivat rap-pop-yhtye NNS, poprockia soittava Park 7 ja englantilainen ylistysbändi King’s Village. Pääpuhujana kuultiin yhdysvaltalaista Matt Popovitsia.

Jäähyväisiä ja yleisön omia taitoja

Aikaisemmin päivällä Maata Näkyvissä -festareilla vedettiin myös kaksi jäähyväiskonserttia. Pop-yhtye SAVE jätti jäähyväiset aamun päälavakonsertissa. Myös rap- ja edm-vaikutteista popia soittavan GFM:n iltapäiväkeikka jäi heidän viimeisekseen ennen määrittelemättömän pituista taukoa.

Messukeskuksen puolella lavalla nähtiin paitsi kattaus tasokasta suomalaista gospelia myös yleisön parhaat taidot Open Stage -lavalla. Lavalle nousi paitsi erilaisia laulajia ja bändejä myös räppiryhmiä, runonlausujia ja tanssiryhmä. Open Stagelta päälavalle esiintymään pääsi jodlaava beatboxaaja, Ranskis.

– Oli mahtavaa, että porukka oli selvästi valmistautunut Open Stagea varten. Osa oli ottanut kitarat, bassot ja kaikki mukaan kotoa, Toskala hehkuttaa lavan tunnelmaa.

Messukeskuksen auditoriossa festarivieraat pääsivät mittelemään toisiaan vastaan muun muassa pingiksessä, korien heittämisessä ja gladiaattoriareenalla.

Maata Näkyvissä -festarit jatkuvat parhaillaan sunnuntaiaamun sanajumalanpalveluksella.

”Kristitty ei kaipaa taivaaseen vain siksi, että maailmassa on niin paljon kurjia asioita. Päinvastoin! Me odotamme taivasta, koska kaikki se mikä on täällä hyvää, on taivaassa moninkertaisesti parempaa”, pastori Jussi Miettinen muistutti saarnassaan.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: