Suomen suurin nuortenilta ja jalkapallohuumaa

 

Maata Näkyvissä -festareiden ensimmäinen päivä huipentui Suomen suurimpaan nuorteniltaan. Nuortenillassa yhdistyi perinteisen nuortenillan muoto ainutlaatuisiin puitteisiin, kun seurakunnan nuorisotilan sijaan kokoonnuttiin Gatorade Centerillä ja kitaran sijaan yhteislauluja säestivät SRO:n musalinjan orkesteri, kuoro ja solistit.

Festarikansa sai kokea yhdessä myös suurta urheilujuhlaa, kun konserttitauolla screeniltä seurattiin jännittävät viimeiset seitsemän minuuttia Suomen maajoukkueen jalkapallo-ottelua. “Ajattelimme, että siitä saadaan yhteisöllinen kokemus. Olihan se sitten aivan mahtavaa hurrata yhdessä Suomen historiallista hetkeä, kun pääsemme ensimmäistä kertaa EM-kisoihin”, kommentoi Maata Näkyvissä -festareita järjestävän Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen.

Perjantai-ilta Maata Näkyvissä -festareilla oli ensi hetkistä alkaen energinen ja tunteita täynnä. Musiikin sykkeessä on paitsi tanssittu ja laulettu ensi kertaa Suomessa soittaneen Brightlinen tahtiin, myös muistettu edesmenneitä läheisiä Big Blessin keikalla, pohdittu iltarukousta ja johdatusta KLS-bändin laulajan Perttu Läykin kanssa ja kuultu tämän vuoden festareiden amerikkalaisen pääpuhujan Matt Popovitsin opetusta siitä, miten kristittynä voi tunnustaa kaikki pelot Jumalalle ja luottaa siihen, ettei jää yksin.

Festariviikonlopun aikana päälavalla toteutetaan tv:stä tuttua formaattia mukaileva MN-love, jossa festarivieraat yllättävät ystäviään. Perjantai-illan MN-lovessa kuultiin NNS:n kappale Tää kyllä kestää omistettuna Suomen Raamattuopistolla muodostuneelle tiiviille ystäväporukalle.

MN-talent toi lavalle festareiden nuoret vieraat. Nuortenillan MN-talentissa oman talenttinsa esittivät suflaustyylillä tanssinut Pinja ja sadan metrin juoksun suomenmestari Konsta Alatupa. MN-talentissa esille nostettiin nuorten erilaiset lahjat ja korostettiin sitä, että jokainen on hyvä, tärkeä ja kelpaava omana itsenään.

“Tällä hetkellä tuntuu hyvältä. Olen iloinen siitä, että ihmiset ovat löytäneet paikalle. Nuortenilta on toiminut tosi mahtavasti. Alkuilta oltiin hieman hajallaan eri puolilla festarialuetta, mutta loppuilta on juhlittu yhdessä. Erityisesti iloitsen nuortenillan puheista, yhteydestä ja hyvästä meiningistä. Tuntuu todella hyvältä olla täällä taas,” Juha Heinonen tiivistää tunnelmia Maata Näkyvissä -festareiden ensimmäisen päivän päätteeksi.

Kävijöitä Maata Näkyvissä -festarit keräsi perjantai-illan aikana noin 5 500.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: