Perillä, ja kaikki hyvin kuin Norjassa

 

Päivä 1 – Maanantai 9.10.2017

Ensimmäisen päivän vietimme tien ja vetten päällä. Matkamme alkoi Tampereelta, jossa pastorimme Johannes Häkämies lähetti meidät matkaan vuokra-auton, alkurukousten sekä ristinmerkin siunaamana. Auto toimi hyvin lukuunottamatta moottorin sammumista ensimmäisiin liikennevaloihin. Siitä eteenpäin matka sujui hienosti ja turvallisesti, eikä aikaakaan kun olimme jo Helsingin Länsisatamassa.

Hieman kiire meinasi matkalla silti tulla ja kun menimme auton kanssa porteille, meidät tiedettiin luetella nimeltä. Emme tiedä, johtuiko se meidän hienosta autostamme, vai siitä, että olimme viimeisiä laivaan menijöitä. Kuitenkin, kun saimme auton parkkiin ja kiipesimme ylemmille kansille, laiva lähtikin jo kymmenen minuuttia etuajassa.

Laivamatkamme sujui keinuvasti ja kävelemistä ei suositeltu myrskyävän aallokon vuoksi. Pääsimme kuitenkin meren yli kuivin jaloin ja automatka jatkui Viron puolella.

Eestissä tie oli suora Tallinnan mutkista päästyämme. Ajomatkan aikana ei tarvinnut kääntyä kuin muutaman kerran, kriittisissä risteyksissä. Onneksemme Johannes oli tulostanut varmuuden vuoksi meille matkaan selkeät kuvat ja ohjeet kohdista, joissa piti kääntyä. Niillä ohjeilla selvisimme hyvin.

Majatalossamme odotti mukava vastaanotto ja maittava illallinen, jonka herttainen majataloemäntämme oli valmistanut. Pääsimme maistamaan muun muassa kanaa virolaisittain ja paikallista tummaa leipää. Jälkiruoaksi söimme herkullisia kakkuja.

Illalla kävimme läpi ensimmäisen viikon tehtäviä ja saimme asettua taloksi kodikkaisiin huoneisiimme.Tunnelmat ovat matkan jäljiltä väsyneet, mutta silti onnelliset ja odottavat. Virolaista sananlaskua lainaten, kaikki on hyvin kuin Norjassa!


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: