Siivousta isolla kirkolla ja kakkuyliannostus

 

Päivä 2 – Tiistai 10.10.2017

Tiistaiaamu alkoi autuaalla aamiaisella, jota meille tarjoili rakas majataloemäntämme. Sen jälkeen starttasimme valkoisen transiitimme ja suuntasimme Peetrin kirkolle, jossa aloitimme päivän seurakunnan yhteisellä aamuhartaudella.

Sisältä kirkko oli koristeellinen ja kaunis. Sisustuksessa ei esiintynyt voimakasta symboliikkaa, mutta esimerkiksi kolminaisuutta kuvastivat monet taidokkaat puukoristelut penkkien päissä.

Heti aamutuimaan pääsimmekin koristamaan upeaa Peetrin kirkkoa. Viron kielen sana koristaa tarkoittikin jotain aivan muuta suomeksi, kuin miltä kuulosti. Pääsimme nimittäin luuttuamaan kirkon lehtereitä ja pyyhkimään pölyjä. Kirkossa oli kolme kerrosta, joissa riitti siivoamista.

Siivoamisen jälkeen pääsimme syömään monenlaisia ruokia ja herkkuja kahvihetkessä seurakunnan jäsenten kanssa.

Iltapäivällä oli tiedossa kaupunkikierros, jonka meille tarjosi SLEY:n Viron lähetti Kirsi Vimpari. Kirsi näytti meille tärkeimpiä Tarton kohteita ja sivisti muun muassa tiedolla kaupungin parhaasta kakkukahvilasta, jonne myöhemmin tiemme johtikin.

Kaupungin vanhimman kahvilan Vernerin huikea kakkutarjonta tuotti valinnan vaikeuksia. Päädyimme suklaisiin vaihtoehtoihin ja jotkut (Joonas) eivät tyytyneet yhteen vaihtoehtoon, vaan maistelivat useita kakkuja.

Kakkuhuuruissa joukkomme lähti eri teille. Kirsi lähti hoitamaan tulostushommiansa ja osa kierteli kauppoja, samalla kun osa harjoitteli kävelyreittiä majatalollemme ja takaisin.

Illalla söimme maailman korkeimmassa pubissa. Ravintola sijaitsi vanhassa ruutitynnyrivarastossa ja se oli tyylikäs. Ruoka maistui matkalaisille ja sen jälkeen oli hyvä suunnata majatalolle. Illalla jäi aikaa loppuviikon suunnittelulle.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: