Raamattu- ja lähetysteologiset päivät Karkussa

 

Karkun evankelisella opistolla vietetään 14.–16.8. Raamattu- ja lähetysteologisia päiviä. Tämän vuoden teemana on ”Kristuksen kirkko uskontomarkkinoilla”.

– Kristuksen kirkko ei ole koskaan uskonnollisesti neutraalissa ympäristössä. Päivillä käsitellään sitä, kuinka evankeliumi toimii erilaisissa uskonnollisissa ympäristöissä niin Suomessa kuin lähetyskentillä, ja kuinka kirkko ottaa nämä eri uskonnot huomioon, kertoo Helsingin Luther-kirkon teologi Soili Haverinen, joka on vastannut päivien järjestelyistä.

Koronavirustilanne on varjostanut myös Raamattu- ja lähetysteologisien päivien suunnittelua, ja niiden järjestyminen on ollut epävarmaa.

– On pitänyt pohtia, voidaanko tapahtumaa ylipäätään pitää. Olemme myös miettineet sitä, kuinka hekin, jotka eivät virustilanteen takia pysty tulemaan paikan päälle, voisivat osallistua. Nyt onkin ensi kertaa teologipäivien historiassa mahdollista osallistua myös etänä.

Etäosallistujaksi ilmoittautuminen tapahtuu Karkun evankelisen opiston nettisivuilta. Osallistujille lähetetään sähköpostiin linkki, jonka kautta voi seurata suoraa lähetystä omalta koneelta.

– Ideana on, että luentoja voi seurata reaaliajassa ja netissä voi osallistua myös luennoista käytävään keskusteluun niin, että pääsee osallistumaan ihan aidosti. Toivottavasti tätä kautta tulee osallistujiksi myös heitä, jotka eivät olisi muutenkaan lähteneet paikan päälle, Haverinen sanoo.

Haverinen kertoo luvassa olevan mielenkiintoisia luentoja monilta alan asiantuntijoilta. Myös opiskelijoille on järjestetty omaa iltaohjelmaa.

– Odotan muun muassa luentoa Jouko Taloselta, jolla on hyvin laaja akateeminen tietämys Inkerin kirkosta ja sen historiasta vainojen alla. Odotan myös hyvää keskustelua päivien teemasta sunnuntain paneelissa, jossa ovat mukana Pekka Huhtinen, Jukka Kääriäinen, Liisa Rossi ja Jyri Komulainen.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: