Raamattukurssi Karkussa – asioita järjestykseen

 

Neljäs syyskuuta käynnistyy kautta aikain 62. raamattukurssi. Evankeliumiyhdistyksen raamattukoulutussihteeri Erkki Koskenniemi kertoo, että kurssille on vielä muutama paikka tarjolla. Tavallinen raamattukurssipäivä koostuu monipuolisesta ohjelmasta.

– Käymme tiettyä raamatunkirjaa läpi luku luvulta, jakso jaksolta ja keskustelemme siitä. Päivän keskusteluiden sisällön päättää käsiteltävä kirja. Galatalaiskirjeestä nousevat galatalaiskirjeen aiheet. Oppituntien jälkeen tapahtuu monenlaista. On liikuntamahdollisuuksia ja opiston iltapiirejä. Toiset haluavat lähteä kylpylään, toiset pizzalle, Erkki Koskenniemi kertoo.

Sastamalalainen Riitta Sariluoto lähti keväällä raamattukurssille innostuneena ja kiinnostuneena. Sariluodolle kurssi osui uuden elämänvaiheen alkuun, sillä hän oli juuri siirtynyt eläkkeelle. Kurssin sisällöistä erityisesti Raamatun kirjojen sijoittaminen aikahistoriaan saa erityskiitoksia Sariluodolta.

– Olen koulutukseltani matemaatikko ja tuntuu hyvältä saada asioita järjestykseen, Riitta Sariluoto nauraa.

Ensimmäinen kolmen kuukauden raamattukurssi järjestettiin Helsingissä tammikuussa 1987. Rovasti Väinö Uusitalo ideoi ja järjesti kurssin Helsingin evankelisessa opistossa. Siitä lähtien kurssi on järjestetty keskeytyksettä kahdesti vuodessa – keväisin ja syksyisin. Raamattukurssia järjestettiin aluksi muutaman vuoden ajan Helsingissä, kunnes se siirtyi Karkun evankeliselle opistolle pois keskustan vilinästä rauhallisempaan ympäristöön.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: