Sleyn hallitus: ensi vuodelle runsaita säästöjä

 

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen hallitus kokoontui Karkun Evankelisella opistolla torstaina 22. lokakuuta.

Talousnäkymät Evankeliumiyhdistyksessä ovat kahtalaiset. Yhtäältä varsinaisen toiminnan alijäämä elokuun päättyessä on supistunut vuoden aikana 1 300 000 eurosta 807 000 euroon. Toisaalta talouden sopeuttamistoimet ovat vielä kesken ja hallitus päätti kokouksessaan edellyttää ensi vuonna henkilöstökulujen leikkausta 355 000 euron edestä.

Tämä hallituksen päätös johtaa siihen, että Evankeliumiyhdistyksessä aloitetaan YT-menettelyt lähiviikkoina. YT-menettelyt eivät koske Karkun Evankelista Opistoa, joka on käynyt YT-neuvottelut läpi hiljattain.

– Olen kiitollinen uskollisille vastuunkantajillemme. Teidän vapaaehtoinen kannatuksenne kasvoi viime vuonna ja alkuvuonna merkittävästi. Vapaaehtoisen kannatuksen kasvun ansioista säästötavoite on nyt olennaisesti pienempi kuin mitä se olisi ollut ilman teidän apuanne. Käsillä olevat taloudelliset vaikeudet ja niistä johtuvat säästöt juontavat juurensa pitkän ajan varsinaisen toiminnan alijäämästä. Olemme kulkeneet ja kuljemme vielä muutaman askeleen läpi vaikeiden aikojen. Jos näissä säästötoimenpiteissä onnistumme, voin jo sanoa maalisuoran häämöttävän, Säilä lupaa.

Evankeliumiyhdistys on omistanut Kitulassa rukoushuoneen, joka on nyttemmin jäänyt vähälle käytölle. Hallitus päätti, että Kitulan rukoushuoneen kiinteistö voidaan myydä ja valtuutti talouspäällikkö Paavo Markkulan valmistelemaan myyntiä.

Lähetystyö puhututti myös laajasti hallitusta. Hallitus keskusteli Sambian kentän työn päättämiseen johtavan niin kutsutun exit-suunnitelman täytäntöönpanosta. Sleyllä ei ole enää lähetystyöntekijää Sambiassa. Sley on myynyt alueella olevan kiinteistön ja neuvottelee nyt Sambian LECA-kirkon kanssa myyntivarojen käytöstä Sambian lähetystyössä.

Evankeliumiyhdistyksen syksyn jäsenkokous pidetään lauantaina 19. joulukuuta kello 13.00 alkaen Helsingin Luther-kirkossa. Kokouksessa jäsenistölle esitetään ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä jäsenmaksun suuruus. Hallitus kokoontuu seuraavan kerran päivää aiemmin 18. joulukuuta.

 

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: