Matkavalmisteluja

 

Matkalaukut on jälleen kerran haettu vintiltä. Mitenkähän monennen kerran? Reissu on jälleen edessä. Ensin Keniaan ja sitten Ugandaan.

Vielä keväällä Jubassa kuvittelin, että voisin palata seuraavallakin reissulla sinne, mutta niin paljon on taasen ehtinyt tapahtua vain muutaman kuukauden aikana. Etelä-Sudan ei vain näytä rauhoittuvan. Kun tiedustelin mahdollisuutta mennä käymään Jubassa, piispa Noah kertoi ettei ole vielä oikea aika. Tilanne ei ole työn kannalta vielä vakiintunut. Monet alueet ovat hyvin rauhattomia.

Nyt on tarkoitus mennä Ugandan puolella oleville pakolaisleireille. Ugandan puolella on satojatuhansia eteläsudanilaisia. Aivan viime aikoina rajan Ugandan puolelle on ylittänyt noin 10 000 ihmistä viikossa.

Seurakuntalaisiamme on myös runsaasti Ugandan puolella olevilla pakolaisleirillä. Tapaamme heitä yhdessä piispa Noahin ja muiden työntekijöittemme kanssa, jotka tulevat Etelä-Sudanin puolelta sinne. On tarkoitus kartoittaa seurakuntalaistemme tilannetta ja hoitaa ja organisoida heidän hengellistä hoitoaan. Viemme leireille myös Sleyn lähettämää avustusta. Kaikesta on kova puute. Monet ihmiset ovat lähteneet kiireesti ja paenneet kesällä alkaneita väkivaltaisuuksia. Kenian puolelta matkakumppanikseni lähtee Pauli Vanhanen.

Muistakaa tätäkin matkaa rukouksin, ja ennen kaikkea, muistakaa niitä satojatuhansia pakolaisia Ugandan , Kenian kuin myös kautta maailman olevilla pakolaisleireillä.
Herra kanssanne.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: