Evankelioivia seminaareja

 

Noin kolmekymmentä vuotta sitten, saapui Sleylle yhteistyökutsu pyyntö Sambiasta. Vanhempani, Marjatta ja Reijo Arkkila, olivat tuolloin lähetystyössä Keniassa ja he lähtivät tutustumaan Sambian kirkkoon. Olin itse viisitoista vuotias, juuri rippikoulun käynyt. Mieleeni on elävästi jäänyt heidän innokkaat terveisensä Sambian vierailulta. Sley aloitti yhteistyön Sambian luterilaisen kirkon kanssa. Sambiassa on ollut töissä monia Sleyn lähettejä. Jumala johdatti myös perheemme lähetystyöhön Sambiaan seitsemäksi vuodeksi. Perheemme oli Sleyn viimeinen lähettiyksikkö Sambiassa, mutta edelleen Sleyn ja Sambian LECA-kirkon välinen yhteistyö jatkuu. Nyt se on pääosin evankelioivien seminaarien järjestämistä yhteistyössä.

Seuraava evankelioiva seminaari on suunnitteilla lokakuulle. Tämä seminaari on tarkoitus järjestää Luoteis-Sambiassa, Mufumbwessa, johon Sleyn taloudellisella tuella on rakennettu pieni Luther-keskus. LECA-kirkon Piispa Robert Kaumba asuu Mufumbwen keskuksessa. Isäni on valmistautumassa tähän seminaariin yhdessä mieheni Jorman kanssa. Kysyin isältäni tähän matkaan liittyen hänen tuntemuksiaan:

Oletko koskaan laskenut, kuinka monta vierailua olet tehnyt Sambiaan?
”Tarkkaa määrää en ole laskenut, mutta ainakin yli 10 kertaa. Muutaman kerran matkasimme Sambian kautta myös Kongoon.”

Onko jokin näistä monista matkoistasi jäänyt erityisesti mieleesi? Jos on, mikä ja millä tavoin?
”Minulla on matkoilta monta unohtumatonta muistoa. Kolme käyntiä olen aiemmin saanut tehdä Sambian luoteiskulmaan, parin päivän ajomatkan päähän. Poikani Martin kanssa yövyimme kirkon sisällä teltassa. Nuoret lauloivat meidät uneen kirkkopihassa. Toisella kerralla koko seutu oli täynnä oranssisia unikkoja. Se oli upeaa. Myös Jorman kanssa yövyimme teltassa. Sain parhaat uneni noilla telttamatkoilla.”

Millä mielin olet suunnittelemassa opetusta tälle seminaarille?
”Aiemmat matkat ovat olleet innostavia. Sambialaisten ystävälliset tapaamiset ovat erityisesti muistissa. Pieni lasten itse perustama seurakunta, ”Lasten kirkko” jäi puhuttelemaan.”

Mikä on tärkein tavoitteesi tälle seminaarille?
”Toivon osaavani opettaa kirkkohistorian perusasiat riittävän yksinkertaisesti. Evankeliumin ihme tulisi näilläkin luennoilla tulla erityisesti esiin.”

Jotain muuta mitä haluat sanoa Sambian työstä?
”Toivon Piispa Robert Kaumban pääsevän vierailemaan Suomeen ensi kesänä. Pidän tärkeänä, että Sley jatkaa Sambian työtä edelleen.”

Rukousaiheita:
– Seminaarin osallistuvat pappiskokelaat, jotka on tarkoitus siunata tehtäviinsä seurakuntiin seminaarin lopuksi.
– Piispa Kaumba ja koko kirkon johto.
– Evankeliumin ilon leviämistä Sambiassa.
– Seminaarimatkojen turvallisuus.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: