Tuhannet osallistuivat yhtä aikaa suoriin Sleyn jumalanpalveluslähetyksiin

 

Suomessa vallitsevien poikkeusolojen vuoksi viime sunnuntaina jumalanpalveluksiin osallistuttiin internetin välityksellä kotisohvilta ja keittiön ruokapöytien äärestä. Evankeliumiyhdistyksen jumalanpalvelukset keräsivät sunnuntaina parhaimmillaan yli 800 yhtäaikaista suoraan lähetykseen osallistunutta päätelaitetta ympäri Suomen. Useimpien päätelaitteiden äärellä on ollut lukuisia osallistujia. Jälkikäteen tallenteita on katsottu yli 3000 kertaa. 

Eniten suoraan lähetykseen osallistujia sunnuntaina oli Helsingin Pyhän Sydämen kappelin jumalanpalveluksella. Pyhän Sydämen kappelin lähetykseen osallistuttiin parhaimmillaan yhtä aikaa 302 päätelaitteelta. Tallenne on verkossa katseltavana, ja suoran lähetyksen jälkeen jumalanpalveluslähetystä on katseltu 1379 kertaa.

Suoria lähetyksiä tehtiin Helsingin Pyhän Sydämen kappelin lisäksi Turun Lutherin kirkolta, Tampereen Luther-talolta, Kokkolan Armon kappelista, Karkun evankeliselta opistolta ja Porin messuyhteisöstä Väinölästä.

Valmiiksi tallenteiksi laadittuja lähetyksiä tehtiin Seinäjoen Hyvän paimenen kappelista, Helsingin Luther-kirkolta sekä suomenkielisestä että kansainvälisestä messuyhteisöstä, Lahden Luther-kirkolta ja Lappeenrannan Armonkalliolta.

Turussa ja Helsingissä järjestettiin myös jumalanpalveluksen jälkeen etäkirkkokahvit. Turun Lutherin kirkon YouTube-kirkkokahvilähetyksessä oli yhtäaikaa parisataa kirkkokahvittelijaa paikalla juttelemassa kirkon pastori Timo Nisulan kanssa. Helsingin Luther-kirkon kirkkokahvit järjestettiin etäkonferensseihin suunnitellulla Zoom-alustalla.

Sley on lähettänyt jumalanpalveluksia suorina lähetyksinä YouTubessa vuodesta 2014 alkaen. Helsingin Pyhän Sydämen kappelin messut olivat ensimmäinen vakituisesti YouTube-palvelussa lähetetty Sleyn jumalanpalvelus.

Suorat lähetykset ja tallenteet löydät  täältä.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: