Uusi hallitus järjestäytyi – puheenjohtajaksi Latva-Rasku

 

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen jäsenkokous valitsi Porin Evankeliumijuhlassa lauantaina aamulla yhdistykselle uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Erovuorossa olivat Timo Vettenranta, Tuomo Ruponen, Sirkka-Liisa Myllylä ja puheenjohtaja Tomi Välimäki. Heidän tilalleen hallitusvastuuseen nousivat Eveliina Känsälä, Timo Punkeri, Hannu Kippo ja Jussi Seppälä.

Uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksensa jo lauantaina iltapäivällä. Osa hallituksen jäsenistä oli mukana kokouksessa puhelimitse. Hallitus valitsi keskuudestaan uudeksi puheenjohtajaksi Mika Latva-Raskun ja varapuheenjohtajaksi Hannu Kipon.

– Koen, että meillä on hyvä hallitus. Pystymme tällä joukolla tekemään hyvää yhteistyötä ja viemään yhdistyksen asioita eteenpäin, tuore puheenjohtaja Mika Latva-Rasku kertoo.

Uusi hallitus on monipuolinen ja ammattitaitoinen joukko erilaisia ihmisiä. Hallitukseen valittu teologian opiskelija Jussi Seppälä edustaa joukon nuorempaa laitaa. 

– Nyt työnsä aloittaneessa hallituksessa on hyvin eri ikäisiä ihmisiä, ja osaamista on niin talouden kuin teologiankin puolelta. Niin yhdistys- kuin yritysmaailmastakin. Kasvanut ikähaitari antaa perspektiiviä. On hyvä, että hallituksessa on eri ikäisiä edustajia. Jokainen on yhtä arvokas. Hallitus on monipuolinen joukko, kuten Sleyn jäsenistö muutenkin, Latva-Rasku jatkaa.

Tuore puheenjohtaja Mika Latva-Rasku pyytää onnittelujen sijaan esirukouksia työhönsä.

– Hallituksen puheenjohtajan tehtävä on yksi palvelutehtävä lukuisien yhdistyksen palvelutehtävien joukossa. Välillä hallituksessa painitaan raskaidenkin asioiden kanssa, mutta on ilo olla mahdollistamassa yhdistyksen tarkoitusta, eli Kristuksen evankeliumin levittämistä. Mitään erityistä suurta linjaa ei minulla mielenpäällä nyt kauden alussa ole, mutta hallitus on valmiina tarttumaan niin pienempiin kuin isompiinkin asioihin. 

Nokialla ja lähetystyössä

Mika Latva-Rasku on koulutukseltaan tietotekniikan diplomi-insinööri. Viime vuodet hän on toiminut ohjelmistoalan yrittäjänä. Hänellä on myös kokemusta lähetystyöstä kuuden vuoden ajalta Japanista, Tokiosta.

– Ennen lähetystyöhön lähtemistä toimin toistakymmentä vuotta Nokialla esimeistehtävissä. Tampereen Luther-talo on kotikirkkoni ja seurakuntani, missä olen ollut vuodesta 1992 alkaen. Evankelisuus on hengellinen kotini. 

Evankeliumiyhdistyksen vuosikokous pui paljon yhdistyksen kiristyneeseen taloustilanteeseen liittyviä asioita. 

– Minusta on tervettä, että taloudesta keskustellaan ja kuullaan eri näkemyksiä. Hallitus haluaa kuulla, mitä mieltä yhdistyksen jäsenet ja työntekijät ovat. Talousasiat tulevat olemaan varmasti jokaisella hallituksen kokouksen esityslistalla tulevina aikoina. Yritin kuunnella tarkasti sitä viestiä, jonka kenttä toi taloudesta vuosikokoukseen. Puhuttiin paljon muun muassa järjestöyhteistyöstä ja Pohjois-Suomen tilanteesta. Näitä asioita pohdimme varmasti tulevissa hallituksen kokouksissa.

Kevään yhteistoimintaneuvottelujen myötä Pohjois-Suomi jäi ilman palkattua työntekijää.

– Kentältä on tullut toisaalta viestiä, että siellä hyväksytään tilanne ja päätökset sekä, että ei hyväksytä. Olemme pohtineet paljon johtoryhmän ja hallituksen kanssa parasta ratkaisua, mutta emme vielä tiedä sitä. Tahdon sanoa, että tiedämme, että evankelisuus on olemassa myös pohjoisella alueeella, ja pohdimme, kuinka voisimme olla jatkossa tukemassa sitä ja pohdimme, kuinka voisimme olla jatkossa tukemassa sitä parhaalla mahdollisella tavalla, Latva-Rasku sanoo. 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: