Uusia jäseniä ja Evankeliumijuhla Turkuun

 

Sleyn hallitus käsitteli kokouksessaan muun muassa ensi vuoden Evankeliumijuhlaa ja yhdistyksen taloutta.

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen hallitus kokoontui viimeisen kerran nykyisessä kokoonpanossaan. Hallituksen kokous järjestettiin Turun Lutherin kirkolla torstaina 13.6. Seuraava yhdistyksen hallitus valitaan yhdistyksen kesäkokouksessa Porin Evankeliumijuhlassa lauantaina. Kokous järjestetään lauantaina kello 08:30 alkaen Herttuan koululla.

Hallitus hyväksyi kokouksessaan Evankeliumiyhdistyksen yksitoista uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat äänivaltaisia kesän jäsenkokouksessa Porissa. Hallitus kirjasi myös kolme eroa.

Hallitus kirjasi myös erovuoroiset hallituksen jäsenet: puheenjohtaja Tomi Välimäen, Timo Vettenrannan, Tuomo Ruposen ja Sirkka-Liisa Myllylän. Tomi Välimäellä ja Timo Vettenrannalla on nyt sääntömääräinen yhdeksän vuoden hallitusaika täynnä, eivätkä he voi asettua ehdolle kesän jäsenkokouksessa.

Kokouksessaan hallitus vahvisti kesän 2020 Evankeliumijuhlan järjestämispaikkakunnan.

– Olen iloinen, että saamme tuoda ensi vuonna valtakunnallisen Evankeliumijuhlan tänne Turkuun. Juhla järjestetään yhteistyössä Turun Mikaelin seurakunnan kanssa. Odotan yhteistä juhlaamme innolla, ja olen kiitollinen Mikaelin seurakunnan kutsusta yhteistyöhön, Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja Tom Säilä kertoo. 

Hallitus tarkasteli myös Evankeliumiyhdistyksen taloustilannetta. Vaikeuksien keskelle valoa tuo merkittävästi kasvanut kotimaantyön kannatus. Alkuvuoden aikana kotimaantyön kannatus on kasvanut 56%. Menneen tammi-huhtikuun aikana kannatus on tuottanut 95 000 euroa viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän.

– Kannatuksen kasvu ei ole seurausta yksittäisistä suurista lahjoituksista tai testamenteista, vaan pienten purojen merkittävästä vahvistumisesta. Laaja ystäväjoukko on reagoinut tarpeeseemme, Säilä kertoo.

– Tavoitteemme on saada kotimaantyö muutaman vuoden kuluessa itsensä kannattavaksi, jotta sen merkittävä kasvu voisi jatkua taloudellisesti tasapainossa. Tähän saakka kotimaantyön kasvua on rahoitettu pitkälti sijoitusomaisuuden tuotoilla ja realisoinnilla. Tekemistä riittää, mutta alkuvuoden kehitys rohkaisee luottamaan, että tavoite on mahdollista saavuttaa, kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen toteaa.

Tämänhetkinen talousennuste näyttää vuodelle 2019 noin 800 000€ edellistä vuotta parempaa tulosta. Yhdistyksen kuluja on karsittu muun muassa jättämällä palkkaamatta uusia työntekijöitä eläköityvien tilalle ja luopumalla joistakin tarpeettomista kiinteistöistä. Tuloksessa eivät näy vielä YT-neuvottelujen tuomat henkilöstösäästöt, eivätkä säästöt, jotka muodostuvat keskustoimiston muutosta Helsingin Luther-kirkon tiloihin. Myönteinen kehitys näkyy myös lähetyskannatuksessa sekä Sley-Media Oy:n tuloksessa.

– Haluan kiittää evankelista ystäväjoukkoa ja olen hyvin iloinen kasvaneesta antamisenhalusta. Vieköön tämä mieli edelleen meitä kohti taloudellisen itsekannattavuuden päämäärää, toiminnanjohtaja Tom Säilä päättää.

Kuvassa Evankeliumiyhdistyksen hallitus 2018-2019

Lue lisää aiheista Sanansaattaja-lehden seuraavasta numerosta


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: