Vastaus Kotimaa.fi -lukijablogiin

 

Elokuun alkupuolella 9.8.2021 Manu Ryösön Kotimaa.fi -verkkosivuilla julkaisema lukijablogikirjoitus on loukannut ja saanut huomiota. Vastaan Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen puolesta kirjoitukseen.

Blogikirjoituksen sisältö

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ei spekuloi naisten pappisviran tulevaisuudella. Tekstissä esitetyt spekulaatiot eivät ole Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen näkemyksiä. Blogikirjoituksessa esitettyä pohdintaa ei esiinny Evankeliumiyhdistyksen tilaisuuksissa tai julkaistussa opetusmateriaalissa. Tästä voi vakuuttua esimerkiksi lukemalla Sleyn verkkosivuilla julkaistuja opetuskirjoituksia tai seuraamalla stream-lähetettyjä jumalanpalveluksia. Kotimaantyön johtajana en pidä blogia asiallisena ja keskinäistä kunnioitusta edistävänä.

Kirjoittaja ja julkaisija

Blogin kirjoittaja Manu Ryösö ei ole vakituisessa työsuhteessa Suomen Luterilaisessa evankeliumiyhdistykseen, vaan hän on palkkiotoiminen työntekijä. Manu Ryösö on tiiviisti mukana Lappeenrannan työssä, joten asia käsitellään hänen kanssaan talon sisäisesti.

Kirjoituksessa ei mainita tai käsitellä Suomen Luterilaista Evankeliumiyhdistystä tai sen näkemyksiä naisten pappisviran tulevaisuudesta. Kirjoitusta ei ole julkaistu Sleyn lehdessä tai verkkosivuilla, vaan Kotimaa.fi -verkkosivuston lukijablogissa, joten sen mahdollinen muokkaaminen tai poistaminen on kirjoittajan ja julkaisijan välinen asia.

Lopuksi

Siedän monenlaista erimielisyyttä, tulevaisuuteen hapuilevia ajatuksia ja villejä visioita silloinkin, kun ne eivät vastaa omiani. Vastaavaa suopeutta toivon kanssakristityiltä. Tahdon puolustaa uskoani, Raamatun arvovaltaa ja työntekijöitämme somelynkkaukselta. En tahdo näivettää tai olla vaientamassa: rohkeille puheille tai kirjoituksille on aikansa ja paikkansa, mutta kyseessä olevan kaltaiselle moitittavalle keulinnalle tuskin on sijaa koskaan.

 

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: