Vuosi 2021 hallituksen tarkastelussa talouden ja toiminnan osalta: osa tavoitteista saavutettiin

 

Sleyn toimintasuunnitelman toteutumista seurataan merkitsemällä suunniteltuja hankkeita joko toteutuneiksi, keskeneräisiksi tai toteutumattomiksi. Pandemiavuoden aiheuttamista vaikeuksista huolimatta sekä kotimaassa että lähetyskentillä koettiin onnistumisia: vuoden 2021 toimintasuunnitelman 17 hankkeesta kuusi merkittiin toteutuneiksi.

– Nuorisotyö koki vuoden 2021 aikana aikamoisen rakennemuutoksen muuttuneine työnkuvineen. Haasteellisista ja vaikeista muutoksista selvittiin myös Itä-Suomen ja Savo-Karjalan alueilla. Tämä kaikki on vaatinut kuitenkin työntekijöiltä suurta venymistä, kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen kertoo

– Monet suunnitellut asiat ovat edenneet, mutta eivät siinä nopeudessa kuin olisimme toivoneet, sillä pandemia on laajasti vaikeuttanut ja osin myös estänyt suunnitelmien toteutumista, lähetysjohtaja Ville Auvinen jatkaa.

Joulukuu vaikuttaa taloudelliseen tulokseen

Menneen vuoden talousraportti on valmistunut marraskuun osalta. Vaikka yksitoista kuukautta onkin valtaosa vuodesta, ei lopullista tulosta vielä voida vuoden 2021 talouden osalta julistaa, sillä joulukuussa Sleylle tilitetään useita merkittäviä tuloja ja maksetaan suuria kuluja.

– Jonkin verran olemme jäämässä budjetoitua alijäämäisemmiksi viime vuoden toiminnassa. Erityisesti tulopuoli muuttui suunnitellusta.  Odotetaan rauhassa vielä joulukuun raporttia ja katsotaan sitten koko mennyttä vuotta talouden osalta, toiminnanjohtaja Tom Säilä sanoo.

Jäsenkokous järjestetään Karkussa

Vuoden 2022 kesän jäsenkokous järjestetään valtakunnallisen Evankeliumijuhlan yhteydessä Karkun kirkossa. Kokous järjestetään lauantaina aamulla 2. heinäkuuta kello 8.30 alkaen. Tällä hetkellä Sleyn säännöt eivät mahdollista ns. hybridikokouksen järjestämistä. Viime kesänä hybridikokous oli mahdollinen yhteiskunnallisen poikkeustilan vuoksi.

Yhdistyksen hallitus keskustelee myöhemmin sääntöuudistuksesta, joka mahdollistaisi etäosallistumisen jäsenkokouksiin myös poikkeusaikojen ulkopuolella.

Riina Halme ja Toivaset jatkavat työtä

Maata Näkyvissä -festareiden pitkäaikainen projektipäällikkö Maaria Toskala on irtisanoutunut tehtävästään toukokuun lopusta alkaen. Toskalan hoitovapaan sijaisena toiminut projektipäällikkö Riina Halme palkattiin tehtävään. Halmeen työsopimus on määräaikainen ja se kestää vuoden 2022 loppuun saakka.

– Olemme kiitollisia Maaria Toskalan merkittävästä panoksesta kristillisen musiikkikulttuurin ja Sleyn nuorisotyön hyväksi. Riina on lahjakas moniosaaja, joka vastasi jo viime vuonna tapahtuman käytännönjärjestämisestä, joten olen luottavaisin mielin ensi syksyn Maata Näkyvissä -festareiden puolesta, Juhana Tarvainen kiittää.

Myös lähetystyöntekijät Helene ja Joona Toivanen kiinnitettiin uudelle työkaudelle. Heidät palkattiin työhön Kakkkois-Aasiassa vuoden 2022 elokuun alusta elokuun loppuun vuonna 2024.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 23. huhtikuuta.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: