Anu Laine ja Markus Korri työhön Sleyssä

 

Sleyn hallitus kokoontui torstaina 13. lokakuuta ja toivotti tervetulleeksi yhdistyksen työhön kaksi uutta työntekijää. Johtoryhmä ja talouspäällikkö valmistelevat ensi vuoden taloutta, joka esitetään jäsenistölle syyskokouksessa 17. joulukuuta.

Sleyn lähetysosasto saa uuden osastokoordinaattorin, kun teologian maisteri Anu Laine aloittaa tehtävässä. Työssään Laine erityisesti luo ja ylläpitää yhteyttä lähettäviin seurakuntiin ja lähetyksen ystäviin Suomessa ja solmii nimikkosopimuksia lähettävien seurakuntien ja lähettien välillä. Hän työskentelee osana lähetysosaston tiimiä kotimaassa.

– Uskonnonopettajana työskennellyt Anu Laine tuo lähetysosastolle myös vahvaa kasvatuksen työalan osaamista, mikä antaa meille mahdollisuuksia vahvistaa lähetyskasvatusta erityisesti nuoren sukupolven parissa. Toivotan Anun lämpimästi tervetulleeksi työyhteisöön, lähetysjohtaja Ville Auvinen kertoo Nairobista Keniasta, missä hän on tapaamassa yhteistyökirkon johtajia ja Sleyn lähettejä.

Markus Korri Lahteen

Pastori Markus Korri aloittaa joulukuun alussa Lahden Luther-kirkon messuyhteisön pastorina ja Etelä-Hämeen piirityöntekijänä. Korri hoitaa tehtävää määräaikaisesti Johannes Häkämiehen toimensijaisena joulukuuhun 2023 saakka.

– Markuksesta Etelä-Hämeen piiri ja Lahden messuyhteisö saa syvällisen, osaavan ja monipuolisen kokemuksen omaavan pastorin. Koen Markuksen rukousvastauksena ja olen kiitollinen, että saamme hänet työyhteyteemme, toiminnanjohtaja Tom Säilä kiittää.

Korri on työskennellyt aiemmin Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen Kymenlaakson piirijohtajana ja piiripastorina. Sley-Media julkaisi 2018 Korrin esikoisteoksen Evankeliumi rakkauden mukaan. Häkämies siirtyy tehtävästä pastori Pasi Palmun sijaiseksi Keski-Pohjanmaalle, kun Palmu lähtee lähetystyöhön.

Talousarviota valmistetaan

Evankeliumiyhdistys luopuu kahdesta kiinteistöstä: työn ystäviltä lahjaksi saadusta kesämökkikiinteistöstä Pieksämäellä sekä Loimaan Orisuon rukoushuoneesta, joka on jäänyt vähälle käytölle. Näin nämä kiinteistöt palvelevat evankeliumin työtä parhaiten.

Johtoryhmä ja talouspäällikkö suunnittelevat parhaillaan ensi vuoden taloutta. Hallitus valtuutti heidät aiemmin elokuussa laatimaan budjetin, jonka yhdistetty toiminnallinen ja varainhankinnan alijäämä saa olla enintään 700 000 euroa. Koko Sley-konsernilta tämä tulee vaatimaan noin miljoonan euron säästöjä tai tulonlisäyksiä käynnissä olevan vuoden talouteen verrattuna.

Johtoryhmän ja talouspäällikön tehtävällä on tiukka takaraja: hallitus esittelee talousarvion jäsenkokouksen hyväksyttäväksi 17. joulukuuta. Sley ry:n jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita ottamaan osaa yhdistyksen päätöksentekoon. Kello 13 alkavaan syyskokoukseen voi osallistua sekä Helsingin Luther-kirkossa että Teams-etäyhteydellä. Ohjeet jäsenkokoukseen osallistumiseksi etäyhteydellä julkaistaan syksyn aikana.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 16.12, syksyn jäsenkokousta edeltävänä päivänä.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: