Heli Annikki Hanhineva os. Salo – evankeliumista syttynyt suntio

 

s.17.12.1969 Nurmijärvi

k.22.08.2022 Kalajoki

Heli oli 16-vuotias lukion ekaluokkalainen, kun ystävä kutsui hänet Toholammin urheiluhallille The Roadin konserttiin.  Jumala kutsui häntä voimakkaasti konsertin aikana. Konsertin jälkeen Antti Saarenketo keskusteli hänen kanssaan, rohkaisi Jumalan sanalla ja uskon lahja kirkastui hänen sydämeensä. Hän tuli mukaan Sleyn Keski-Pohjanmaan NA-toimintaan, Ohtakarin juhannus- ja Siikasafari -tapahtumiin. Heli kävi Karkun Evankelisen opiston syksyn ja kevään raamattukurssit. Erkki Koskenniemen opetuksesta selvisi kasteessa saatu Pyhä Henki, usko ja Jumalan lapseus. Hänelle kirkastui myös ehtoollisen kirkas evankeliumi, siinä on Jeesuksen todellinen läsnäolo siunatussa viinissä ja leivässä. Siionin kannel laulukirjana tuli hänelle rakkaaksi.

Heli oli syntynyt Nurmijärvellä 17.12.1969, ja muutti Toholammille vuonna 1980 vanhempiensa kanssa. Heli on sisarussarjan toiseksi vanhin, yhteensä heitä oli viisi. Himangalle hän muutti vuonna 1992 ja avioitui Erkki Hanhinevan kanssa 1993.  Heille syntyi 1994 poika, joka kastettiin Jumalan lapseksi nimellä Tomi. Heli kertoi: ”Työ- ja perhe-elämän kiivaimpina vuosina etäännyin Jeesuksesta ja Sleyn toiminnasta. Mutta Jumala ei ollut minua unohtanut.  Luin Raamattua ja pysähdyin tämän jakeen kohdalle: ”Te olette eksyksissä niin kuin lampaat, mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan tykö.”  (1.Piet.2:25) Tämä sana pysäytti, sain uudistua uskossa ja Jeesuksen tuntemisessa. Sain uskovia ystäviä. Heistä Raili Kuusisto kutsui minut Sleyn Hillilän osaston toimintaan. Liityin jäseneksi ja sain luottamustehtävän osaston sihteerinä. Olin palannut kotiin. Iloitsin autuudesta Jeesuksessa ja halusin toimia osaston ja piirin toiminnassa.” Monet Sanansaattajan lukijat ovat tavanneet Heli Hanhinevan Evankeliumijuhlan messussa suntiotiimin jäsenennä mm. Helsingin, Porin ja Kalajoen juhlissa.

Vuonna 2016 Heli kutsuttiin Himangan seurakunnan suntioksi. Se oli hänelle työpaikan toiveiden täyttymys. Hänellä oli puutarhurin koulutus, suntion tehtäviin saatu kutsumus ja rakkaus palvella seurakuntalaisia.  Heli iloitsi suntion monipuolisista työtehtävistä. Vapaa-aikana hän osallistui seurakunnan ja Sleyn toimintaan. Hän piti alkuhartauksia seurojen alussa ja halusi laulaa Siionin kannelta,  ja hänen hartautensa olivat Raamatun sanaan sidottua kirkasta armon sanaa.

Evankeliumista syttyneen Helin elämän viimeinen vuosi oli sairauden koulua. Hänellä oli perusturva rakkaan Vapahtajan sovintoveren ja kasteen armon varassa. Muutama päivä ennen kuolemaansa hän tiesi matkansa olevan loppumassa. Luin hänelle Jumalan sanaa, rukoilimme ja siunasin hänet Herran siunauksella. Jäimme Isän haltuun: ”Olen valmis muuttamaan taivaaseen, kun vain Herran kutsun saan”, hän sanoi.

Heli Annikki Hanhineva kutsuttiin taivaaseen maanantaina 22.8.2022. Siunattuna hänet laskettiin Himangan seurakunnan hautausmaahan odottamaan ylösnousemuksen kirkasta aamua.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: