Jumalan huolenpidossa

 

Olemme saaneet pitää vanhempiani Suomesta vieraanamme täällä Nairobissa kuukauden ajan. Olemme tästä ajasta kiitollisia. Iltaisin ennen iltateen juomista olemme usein kuunnelleet Suomen uutisia. Rakas Suomen maamme on niin monin tavoin hyvä paikka asua ja elää. Menneen kuukauden uutisetkin ovat pääosin kertoneet talven suuresta lumimäärästä tai käsitelleet entisen urheilijan luonnollista kuolemaa. Mukaan on mahtunut myös arvostelevaa keskustelua vanhusten huonosta hoidosta.

Ulkomaan uutiset tuntuvatkin sitten olevan täynnä katastrofeja ja uhkia. On luonnonmullistuksia, sotaa, pakolaisia, murhia, terroritekoja, pörssikurssin romahduksia. Usein koen, että saan mennä rauhallisemmalla mielellä nukkumaan, kun en kuuntele uutisia ollenkaan. Hotelli-isku Nairobissa sai kaupungin muutamaksi päiväksi hiljaisemmaksi. Turvatarkastuksia tiukennettiin jälleen. ”Olemmeko turvassa?”, ”Missä olemme turvassa?”, kyselivät monet jälleen tapahtumien jälkeen.  

Luterilaisen uskonopin helmiä on lapsikaste. Kiiruhdamme tuomaan vastasyntyneen Jeesuksen luokse. Lapsi tulee kasteessa Jumalan lapseksi. Hän saa vastaanottaa Kristuksen valmistaman pelastuksen ja saa Pyhän Hengen. Pyhä Henki asuu meissä ja varjelee meidät Jumalan omina. Meidän ei tarvitse pelätä maailmaa. Jumala rakastaa meitä ja haluaa meille hyvää. Jeesus huokasi Jerusalemia katsellessaan; ”Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette tahtoneet tulla.” (Matt. 23:37) Kanaemo kokoaa poikasensa taitavasti siipiensä suojaan turvaan. Vielä paremmin saamme luottaa Jumalan huolenpitoon. Psalmien kirjasta, sen 139 luvusta, saamme lukea; ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut. Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä!” Saan elää rauhallisella ja turvallisella mielellä, niin Suomessa kuin lähetyskentällä Keniassa, sillä Jumala on minun kanssani. Jeesus on lähetyskäskyn mukaisesti kanssamme ”kaikki päivät maailman loppuun asti”. (Matt. 28:18-20)

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: