”Minusta tuli onnellinen mies”

 

Esa Tenkasen, 75, elämä muuttui viime joulukuussa, kun jää petti ja hän joutui hyisen veden varaan yli tunniksi.

Missä tuolloin olit?
Osallistuin pilkkikisaan Sastamalan Ylistenjärvellä, jossa oli kairattu reikiä jo parin viikon ajan. Järjestäjät vakuuttivat, että jäälle on turvallista mennä. Olin tehnyt seitsemän reikää ja yrittänyt saada niistä kalaa, kun jää petti altani.

Miten toimit vedessä?
Ehdin ottaa jään reunoista kiinni niin, ettei karvahattupääni painunut uppeluksiin. Yritin saada käyttöön jäänaskaleitani, jotka olin järvelle lähtiessäni kiepsauttanut kaulaani. Kun vihdoin onnistuin iskemään ne jäähän, en pystynyt punnertamaan itseäni kuiville.

Ehdin kehitellä selviytymiskeinoja, mutta ne valuivat tyhjiin. Rantamökeillä ei ollut ketään, eivätkä muut kisaajat kuulleet tuulen tuivertaessa huutojani. Tajusin, etten millään selviäisi omin voimin. Huusin mielessäni: ”Auta, Jeesus!”

Tuliko vastausta?
Kyllä! Koin, että Pyhä Henki antoi lämmön kehooni. En palellut kuin käsistäni. Sitten huomasin, miten auto pysähtyi rantatielle ja mies tuli ulos. Sain kehotuksen huutaa kovaa: ”Matti, Matti, auta Esaa”.

Niin pelastusoperaationi käynnistyi. Selvisin hengissä ja pääsin sairaalan ensiavusta kotiin viiden tunnin jälkeen, vaurioitta.

Miten Jumala toimi?
Hänen apunsa ja ajoituksensa olivat käsittämättömiä ja ylivertaisia. Autoilija oli todellakin nimeltään Matti. Hän oli noussut autostaan ihmetelläkseen tielle seisahtunutta nättiä oravaa! Juuri silloin hän kuuli järveltä huudettavan nimeään ja hätkähti. Ei kukaan voi tunnistaa häntä niin kaukaa.

Kun Matti soitti apua, hälytys tavoitti ensimmäisenä pariskunnan, joka asui vain parin kilometrin päässä ja oli kotona.Normaalisti hypotermia aiheuttaa tajuttomuuden 15 minuutissa ja ihminen menehtyy noin kolmessa vartissa. Minä olin tajuissani koko ajan.

Miten tapahtuma muutti elämääsi?
Veden varassa ehti miettiä mennyttä. Tajusin olleeni itsekeskeinen ja ylpeäkin.  Jumala uudisti tämän tapahtuman myötä uskoni, ja niin läheistenikin.Nyt olen hyvin onnellinen mies. Kiitän sydämestäni Jeesusta.

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 3/19.

Tilaa Sanansaattajan uutiskirje tästä linkistä!

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: