Seppo Suokunnaasta professori

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi 19.12.2018 dosentti ja teologian tohtori Seppo Suokunnaalle professorin arvonimen. Professorin arvonimi voidaan myöntää taiteellisista tai yhteiskunnallisista ansioista ja se on elinikäinen.

Seppo Suokunnas on muun muassa pitkäaikainen Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen emeritus työntekijä, Sley-Kirjojen toimitusjohtaja, Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja, sekä Sanansaattaja-lehden päätoimittaja. Hänellä on huomattava akateeminen ura opettajana, tutkijana ja tutkimuksen ohjaajana. Suokunnas väitteli teologian tohtoriksi 1982. Hänen väitöskirjansa koski Siionin kannelta. Hänestä tuli käytännöllisen teologian dosentti vuonna 1983. Suokunnas hoiti myös yliopistolehtorin ja professorin virkoja. Suokunnas toimi sekä virkauransa aluksi että sen päätteeksi seurakuntapastorina.

Seppo Suokunnas tunnetaan erityisesti hymnologian eli virsitutkimuksen asiantuntijana. Akateemisten tekstiensä lisäksi Suokunnas on julkaissut paljon populaaria virsikirjallisuutta. Hän toimi viimeisimmän Siionin kanteleen laitoksen uudistustoimikunnan puheenjohtajana.
– Siionin kanteleen uudistaminen oli Seppo Suokunnaalle sydämen asia. Hän on myös monipuolinen evankelisen liikkeen historian tuntija ja on dokumentoinut sitä laajasti. Suokunnaan hartaustekstit ja -kirjat ovat merkittäviä evankeliselle liikkeelle. Hänen tekstinsä ovat helppotajuisia. Niissä on viisaalla tavalla osattu nostaa esille evankelisen liikkeen ydinsanoma Kristuksesta, Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja Tom Säilä kiittää.

Suokunnaan arvonimeä juhlittiin Evankeliumiyhdistyksen keskustoimistolla keskiviikkona 13.2. kakkukahvien merkeissä. Kuvassa Seppo Suokunnas puolisonsa Annen kanssa.

 

 

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: