Maata Näkyvissä -festareille tarvitaan koronapassi

 

Koronalukujen noustessa Turun alueen aluehallintovirasto (avi) julkaisi maanantaina 15.11. tiedotteen, jonka seurauksena Gatorade Center -areenan yleisötapahtumissa otetaan käyttöön koronapassi. Passia tarvitsevat 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat osallistujat. Alle 16-vuotiaan pitää todistaa ikänsä esimerkiksi Kela-kortilla. Kela-kortti käy myös koronapassia käyttävän alle 18-vuotiaan henkilöllisyyden todistamiseen.

Alaikäisen osallistujan koronapassin hankkimisessa on nopealla aikataululla omat haasteensa. Sen saa diginä omilla pankkitunnuksilla tai paperiversiona oman kunnan terveysviranomaisilta. Tässäkin on kunnilla omat käytäntönsä. Tarkemmat tiedot koronapassista (https://www.kanta.fi/koronapassi) sekä avin tiedotteesta (https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69924586).

Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta vaihtoehdosta, joista yhden on toteuduttava, jotta koronapassi on voimassa:
• Koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) TAI
• Testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) TAI
• Todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.

Sleyn nuorisotyön ja Maata Näkyvissä -festareiden johtaja Juha Heinonen suhtautuu luottavaisesti siihen, kuinka Maata Näkyvissä -festarit saadaan järjestettyä.

– Totta kai tämä koronatilanne, lisääntyneet rajoitukset ja koronapassi tuovat festarilauantaille omat haasteensa. Emme jää mitenkään surkuttelemaan tilannetta, vaan uudet olosuhteet otetaan vastaan ylhäältä annettuina. Festaritoimisto ja vapaaehtoiset talkoolaiset tekevät kaikkensa sen eteen, että lauantaina saamme viettää ikimuistoista ja turvallista festaripäivää yhteydestä, musiikista ja Sanasta nauttien, Heinonen sanoo.

Maata Näkyvissä -festareiden tämänkertainen teema on Minulla on unelma. Unelma toteutuu, kun kahden vuoden odotus palkitaan lauantaina Gatorade Centerissä.

”Festaritoimistolla luotamme siihen, että kaikki menee hyvin, kunhan paikalle saavutaan terveinä”, toteaa Maata Näkyvissä -festareiden projektipäällikkö Riina Halme.

Tervetuloa Maata Näkyvissä -festareille.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: