Muutoksen tuulia Kisumun kulmilta

 

Terveisiä Kankaanpäästä!

Tulin kotimaankaudelle viime viikolla ja asetuin jälleen tuttuun kotikaupunkiini asumaan. Kevät vaikuttaa lupaavalta, vaikka lunta onkin vielä näkyvissä. Tässä kevään viimeisessä kirjeessäni kerron vielä joitain uutisia Keniasta ja työstämme siellä. Seuraava tuleekin sitten syksyllä, jolloin saat katsauksen kotimaankauteni tapahtumiin.

Meille Kenian läheteille kevät on ollut isojen muutosten aikaa. Lähettikollegamme Satu ja Jorma Arkkila päättivät palata kokonaan takaisin Suomeen. Haluankin osaltani kiittää Satua ja Jormaa työtoveruudesta sekä toivottaa heille siunattua tulevaisuutta Jumalan johdatuksessa. Jatkamme siis Maikin kanssa kahdestaan työtä Keniassa. Ennen kotimaankaudelle lähtöäni perehdyin tuleviin uusiin työtehtäviini. Jatkan edelleen opettamista Matongossa, mutta lisäksi vastuullani on Kisumun kehitysvammaiskoulun yhdyshenkilön tehtävät. Otin hoidettavakseni myös autoasiat sekä työalan rahastonhoitajan tehtävät aiemman työalan varavastaavan tehtävän lisäksi. Monenlaista opettelua ja työn tulevaisuuden pohdintaa onkin sisältynyt näihin kuukausiin.

Polttoainekriisi

Koimme tänä keväänä itselleni ennennäkemättömän tilanteen, kun polttoaineen saanti yhtäkkiä
keskeytyi lähes kokonaan koko maassa. Mediassa esitettiin monenlaisia syitä tähän pitkittyneeseen ja keinotekoiseksikin nimettyyn polttoainepulaan. Polttoainekriisi kesti kaikkiaan kolmisen viikkoa ja sen aikana monet bensa-asemat rajoittivat asiakaskohtaista myyntiä, jos olivat auki ollenkaan. Autojonot bensa-asemille tukkivat paikoin tiet, moottoripyöräilijät jonottivat jalan kanistereineen ja poliisi piti yllä järjestystä. Bensan hinta nousi juuri pääsiäisen alla 7,3%, ja dieselin 8,6%, vaikuttaen elämisen kallistumisena kaikkialla Keniassa. Hintojen noustua polttoainetta alkoi taas vähitellen saada useimmilta bensa-asemilta. Omaan elämääni polttoainepula vaikutti sen verran, etten pääsiäisviikolle ajoittuneella lomallani voinut lähteä mihinkään pidemmälle ajelemaan. Onneksi kuitenkin sain viettää muutaman päivän maalla ennen Suomen matkan viimeisiä valmisteluja.

Tämä kevät ja kesä on Keniassa myös ahkeraa vaalikampanjoinnin aikaa. Puoluejohtajat ovat aloittaneet jo viime vuonna, mutta parhaillaan tehdään paikallisesti viimeisiä ehdokasasetteluja ja kampanjointi alkaa toden teolla tähdäten elokuussa pidettäviin yleisvaaleihin. Silloin valitaan presidentti, kansanedustajat parlamentin ala- ja ylähuoneeseen, maakuntien kuvernöörit ja hallitukset sekä naisedustajat em. kokoonpanoihin.

Tapaamisiin kotimaankaudella

Kotimaankauteni seurakuntavierailut alkavat toukokuun puolivälissä. Innolla odotan tulevia vierailuja sekä kesän Valtakunnallisia Evankeliumijuhlia, jotka tällä kertaa pidetään Karkun Evankelisella Opistolla, Sastamalassa. Juhlien teemana on ”Sinä pelastit minut”, ja juhlien ohjelmaan ym. infoihin voit tutustua osoitteessa https://www.evankeliumijuhla.fi/. Toivottavasti tavataan!

”Herra varjelee kaikki sinun askeleesi,
sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina.”
– Psalmi 121:8 –

Lähetysterveisin


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: