Sataa, muttei haittaa

 

Päivä 9– Tiistai 17.10.2017

Ryhmämme kokoontui aamupäivällä Sauen vapaakirkolle, jossa venäläiset ystävämme yöpyivät. Siellä parsimme kokoon upeat Neljän tuulen vaellus -liivit. Sen jälkeen söimme Viro-keitoksi nimitettyä kana ja vehnäjauhopallokeittoa.

Ruoan jälkeen jakauduimme ryhmiin, jotka lähtivät hoitamaan eri tehtäviä. EO:n Viron aktion tiimi suuntasi venäläisten kanssa Tallinnaan, jossa odotti iltapäivä lasten ja varhaisnuorten kanssa.

Tallinnan lähistön venäjänkielisellä alueella pääsimme potkimaan jalkapalloa, leikkimään leikkejä ja tarjoilemaan välipalaa paikallisten lasten kanssa. Vesisateesta huolimatta tunnelma oli huipussa. Vaikkei yhteistä kieltä lasten kanssa aina löytynytkään, niin yhteys ja kommunikaation keinot silti löytyivät. Iltapäivän aktiviteetit toteutettiin yhdessä Kansanlähetyksen työntekijöiden ja kansainvälisen linjan harjoittelijoiden kanssa.

Ajomatka jatkui lähiöstä tallinnalaisen seurakunnan kokoukseen. Kokous oli monikansallinen ja laulut sekä tulkkaus niin suomeksi, viroksi kuin venäjäksikin. Seurakunnassa huokui lämmin ja rakkaudellinen tunnelma. Saimme vahvistusta toinen toisiltamme ja illan aikana yksi kävijöistä lahjoitti seurakunnalle Raamatun vuodelta 1883. Kyseinen vanhalla viron kielellä kirjoitettu Raamattu oli ollut vankileirillä hänen sukulaisensa mukana. Se oli kestänyt läpi vuosien, lukuunottamatta ensimmäisiä sivuja, jotka olivat irronneet matkalla. Illan aikana luettiin Psalmi 91 vanhoista viron-, suomen- sekä venäjänkielisistä Raamatuista.

Mukavan ja koskettavan illan jälkeen lähdimme päivästä kiitollisina ajamaan takaisin yöpaikkaamme.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: