Myanmarin aktio: Tervetuloa koteihin!

 

Tänään näimme myanmarilaisia koteja sekä teemapuistossa että oikeassa käytössä. Aamupäivällä vierailimme National Races Villagessa, jossa esitellään eri etnisten ryhmien tyypillisiä rakennustapoja ja esineistöä. Hallitsevassa asemassa olevan burmankielisen väestön lisäksi Myanmarissa on seitsemän etnistä ryhmää, joilla on kullakin oma osavaltionsa. Etniset ryhmät jakautuvat vielä pienempiin alaryhmiin.
National Races Villagessa kunkin osavaltion etnistä ryhmää edusti alueelle tyypillinen talo, jossa oli kodin esineistöä ja tietoa esimerkiksi siitä, mitä alaryhmiä kansaan kuuluu. Onneksemme meillä oli mukanamme kaksi paikallista, joiden kommenttiraita ja mahdollisuus kysellä heiltä auttoivat meitä ymmärtämään näkemäämme paljon paremmin kuin ilman heitä olisi ollut mahdollista. Etnisiin ryhmiin tutustuminen sai miettimään sitä, miten eri kielten ja muutenkin erilaisten ihmisryhmien suuri määrä vaikuttaa lähetystyöhön ja seurakunnan toimintaan. Vaikka etnisiin vähemmistöihin kuuluvatkin osaavat burmaa, tarvitaan evankeliumia täällä myös useilla muilla kielillä, jotta se voi todella tavoittaa kaikki.
Perinteisten mallien mukaan rakennettujen esimerkkitalojen jälkeen pääsimme iltapäivällä vierailemaan kahdessa tavallisessa yangonilaisessa kodissa. Ensin kävimme eräiden seurakuntalaisten kotona, sitten vierailimme mukanamme koko päivän kulkeneen pastorin ja hänen perheensä luona. Kummassakin kodissa meidät otettiin todella sydämellisesti vastaan. Aivan kuten eilen käydessämme meitä opastaneiden naisten kotona ostosreissun jälkeen, nytkin ihmiset näkyivät olevan aidosti iloisia ja suorastaan kiitollisia siitä, että saivat meidät vieraikseen. Me puolestamme olimme kiitollisia mahdollisuudesta tavata paikallisia heidän kodeissaan ja nähdä, miten tavalliset ihmiset täällä oikeasti asuvat.
Lisäksi meille tarjottiin kuin rukousvastauksena juuri sellaista syötävää kuin tarvitsimmekin. Kuumana päivänä saimme juotavan lisäksi ensimmäisessä paikassa suolaisia sipsejä ja jälkimmäisessä raikkaita hedelmiä. Meidät kotiinsa kutsuneista ihmisistä saattoi tuntua vaikealta miettiä, mitä meille kattaisi tarjolle, mutta meille tarjoomukset olivat juuri sopivaksi virkistykseksi. Vastaavasti meistä tuntui ensin, ettei meillä ole juuri mitään annettavaa, mutta yksinkertainen laulu ja rukous ja jo se, että tulimme ihmisten vieraiksi heidän koteihinsa vaikutti olevan heille suuremmaksi iloksi ja rohkaisuksi kuin olimme osanneet ajatellakaan.
Onneksi saamme täälläkin olla meitä paljon suuremman ja mahtavamman Jumalan työkaluina. Hän on ruokkinut viidentuhannen miehen väkijoukon viidellä leivällä ja kahdella kalalla (esim. Luuk. 9:12-17) ja pystyy meidänkin kauttamme tekemään inhimillisesti pienistä asioista suuria ja vaikuttavia. Rukouksemme on, että vierailumme ja muut täällä tekemämme asiat olisivat kohtaamillemme ihmisille siunaukseksi.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: