Toivoa epätoivon keskellä

 

Etelä-Sudanin uusin rauhansopimus on allekirjoitettu. Nyt odotetaan osapuolilta rauhansopimuksen täytäntöönpanoa. Juban pääkaupungissa, Luterilaisen kirkkomme (ELCSS/S) johto on varovaisen myönteisiä. ”Katsotaan ja jatketaan rukoilemista, jotta tämä järjetön sota voisi loppua”, huokaa piispa Noah Wilson Rule. Samanlaisin tunnoin sopimukseen suhtautuvat useimmat tapaamani eteläsudanilaiset.

Olemme työssä täällä Ugandan pohjoisosassa lähellä Etelä-Sudanin rajaa. Entinen Pohjois-Ugandan puskaerämaa on muuttunut parin vuoden aikana eteläsudanilaisten pakolaisten turvapaikaksi. Lukuisat pakolaisleirien valkoiset YK:n logoilla varustetut pressut täplittävät näitä karuja alueita. Yli miljoona pakolaista on saanut sieltä uuden häthätää kyhätyn kodin.

Kaiken inhimillisen hädän keskellä toimivat seurakuntamme työntekijät ja seurakuntalaiset. Jakaen itsekin pakolaisten kovan osan he kulkevat majasta majaan, rukoilevat ihmisten puolesta, ja järjestävät Jumalanpalveluksia pienissä pressukirkoissa tai puun alla. Jumalan Sanan ja Hänen läsnäolonsa todellisuus antavat epätoivon kampailuissa taisteleville pakolaisille toivon, jonka varmistajana on Kaikkivaltias Jumala. Kun ihmisiin on petytty lukemattomia kertoja, on Yksi, joka ei hylkää, ei petä ei ahdista.

Onko suurempaa osaa kuin olla Hänen palveluksessaan, joka on täynnä rakkautta ja lohdutusta meitä kaikkia ihmisiä kohtaan. Erityisesti täällä suunnattoman inhimillisen hädän keskellä.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: