Vähässä uskollinen

 

Lähetystyön harjoittelijalla ei ole arkea. Täällä Virossa jokainen päivä on uusi ja erilainen. Kun aikaa on vain viisi viikkoa ja työpaikat, -tavat ja -kaverit muuttuvat koko ajan, ei mistään ehdi tulla normaalia. Mutta olenpa ainakin ehtinyt nähdä monenlaista. Kovin erilaisia seurakuntia, pienpiirejä, ihmisiä. Kovin erilaisia tapoja tehdä, kohdata ja antaa. 

Vierailin eräässä seurakunnassa. Pastori kertoi toiminnasta: messu joka sunnuntai, talvella vain kahdesti kuussa. Koskaan ei tiedä, tuleeko ketään. Usein paikalla on pappi ja kaksi seurakuntalaista. Kanttoria ei ole, joten messussa ei lauleta. Raamattuopetuksia järjestettiin viiden vuoden ajan. Ne loppuivat, koska ketään ei tullut. 

Vierailin myös monessa muussa paikassa. Usein toiminta oli hyvin pientä. Muutamia ihmisiä. Ei suuria väentungoksia. Vähän vapaaehtoisia. Kovin usein arvostusta ja kiitosta annetaan silloin, kun toiminnassa on mukana paljon ihmisiä. Silloin, kun Jumalan työ on silminnähtävää. Mutta ei sen niin pitäisi olla. Olen katsellut näitä ihmisiä, jotka pitävät messuja, nuorteniltoja, mitä vain, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, ilman, että kävijämäärä muuttuu mihinkään. Korkeintaan se laskee. 

Ensinnäkin, ihailen heitä valtavasti. Toiseksi, olen saanut ymmärtää jotain tärkeää. Jumala toimii, täysin riippumatta siitä, kuinka monta ihmistä tilaisuuteen saapuu. Jumala vastaa sanastaan. Minun ei siis tarvitse. Hän näkee sen, mitä minä en näe. Luulen, että kovin harvoin lähetystyö on menestyskulkua ja suuria tekoja. Kovin usein se on vaikeita tilanteita, pieniä alkuja, pieneltä tuntuvia kohtaamisia. Mutta mihin Jeesus meitä kutsuukaan: ole vähässä uskollinen. Ja Hän antaa kaiken, mitä siihen tarvitsen: voiman, innon ja viisauden.

Pekka Simojoki laulaa aiheesta kovin kauniisti: ”Lahjaa on se, minkä saimme. Lahjaa hetki jokainen. Ole vähässä uskollinen – se on kutsu Jeesuksen. Anna unelmat, anna toiveet, anna haavasi jokainen. Suuri Jumala hellyydellään käyttöön vielä ottaa sen. Anna se, mitä ehkä tänään vielä itket ja kapinoit. Kerran Jumalan salaisuutta muille murtuneille soit.”

Ole vähässä uskollinen – se on kutsu Jeesuksen.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: