Valtakunnallinen kolehti Sleyn pakolaistyölle Ugandassa

 

Sunnuntain 9.8. valtakunnallinen kolehtikohde on koulutus-, seurakunta- ja diakoniatyö eteläsudanilaisten pakolaisten keskuudessa Ugandassa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) kautta.

Etelä-Sudanin tavoitellessa itsenäisyyttä vuosikymmenten ajan moni joutui pakenemaan kotikylistään naapurimaihin, etenkin Ugandaan. Etelä-Sudanin itsenäistyttyä vuonna 2011 kauan odotettua vakautta ei syntynytkään, vaan maassa alkoi sisällissota vuoden 2013 lopulla. Jännitteinen ja ajoittain pahoiksi yhteenotoiksi kehittyvä turvallisuustilanne on jatkunut Etelä-Sudanissa näihin päiviin asti. Samalla pakolaismäärät ovat kasvaneet miljoonaluokkaan. Turvallisuustilanne ei ole vielä niin hyvä, että pakolaiset olisivat voineet suuremmassa määrin palata takaisin kotimaahansa. Sley tekee työtä pakolaisleireillä Ugandan pohjoisosissa yhdessä Etelä-Sudanin ja Sudanin luterilaisen kirkon kanssa.

”Jos olet menossa tulevana sunnuntaina minkä tahansa paikallisseurakunnan jumalanpalvelukseen, muistathan ottaa kolehtirahaa mukaan. On myös tärkeää rukoilla tämän työn ja etelä-sudanilaisten puolesta”, kannustaa aluekoordinaattori Ari Lukkarinen Sleyn lähetysosastolta.

Kolehdin Ugandan pakolaistyölle voi antaa milloin tahansa myös Taivaallisessa lahjassa.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: