Tyypin päivän työ

 

Jokaiselle Jumalan pellolla töitä tehneelle on tuttu asia, että vastustusta työlle löytyy kyllä. Asiaa voi miettiä soveltaen vaikka kylväjävertauksen kautta. Pitää olla tyyppi, joka niitä kylvettäviä juttuja heittelee. Sillä tyypillä pitää olla jotain heiteltävää, ja joku juttu jossa ne heiteltävät jutut säilytetään ja kuljetetaan, ja jostain niiden juttujen pitää ilmaantuakin. Se tyyppi tarvitsee paikan, jonne niitä juttuja heitellä. Ja tyyppi tarvitsee myös kädet tai sen kaltaiset ulokkeet, joilla tehdä suoritteita. Liikkuakin ehkä olisi hyvä.

Eikä siinä vielä kaikki. Sitä tyyppiä tarvitsee hieman myös huvittaa se kyseinen homma. Jos on oikein innostunut ja voimissaan, ehtii isommalle alalle. Jos ei ole kotipalvelut kunnossa, voi olla päivän duuni jää pikkupläntillä pyörimiseksi. Ja jos nyt ei työnantaja toimita niitä heiteltäviä juttuja, tai toimittaa vääränmallisia juttuja, seuraa siitäkin jotain ei_niin_kivaa.

Kerran Helsingissä tapahtui niin, että yksi tyyppi tuli tekemään päivän kylvötyötään minun luokseni. Hetken juteltuamme selvisi, että hänellä oli melkoinen tuska helsinkiläisistä. Kun ne eivät usko. Ja nekin jotka omasta mielestään uskovat, eivät oikeasti tämän tyypin mukaan usko, koska heidän pyhityselämänsä on todellakin vaillinaista. Hetken päästä tuska ulottui myös espoolaisiin, ja pian koko maailmaan.

Helsinkityypille juttelin samoja asioita, mitä itse itselleni kertaan aika ajoin. Työ on Jumalan. Ihmisellä on siinä oma osansa, ja Jumalalla omansa. Ihmisen osa ei ole tuntea koko ajan tuskaa koko maailman kamaluuksien ja uskomattomuuden takia. Ihmisen, Jumalan oman ihmisen osa on kuulua Kristukselle, ja Hänen kanssaan tehdä yhtenä päivänä yhden päivän asiat. Tänään ne ovat yhdenlaiset, huomenna ehkä toisenlaiset. Voi olla, että tämän päivän murheeni on järjestellä kahden viikon päähän asioita, ja voi olla että tämän päivän asia on keskittyä kohtaamaan se yksi ihminen bussipysäkillä.

Kertaamista saa harrastaa myös siinä, että välillä on itse estämässä omaa kylvötyötään. Kun syntinen ihminen laitetaan tekemään töitä syntisten ihmisten kanssa, ei palkintosijaksi näillä lähtöruuduilla muotoudu mitään shampanjakylpyjä. Kyllä vain, täältä Virostakin löytyy syntisiä ihmisiä. Kyllä vain, kirkostakin löytyy syntisiä ihmisiä. Ja sielunvihollinen osaa hyödyntää niin tilanteita kuin ihmisiäkin.

Ilman Jumalan ihmeellistä armoa ei kukaan tekisi lähetystyötä päivääkään. Tyypit saavat lahjana tarvittavat voimat, välineet, keinot ja kylvöpaikat. Sinä ja minä saamme olla noita tyyppejä. Tyyppejä, jotka Jumala on armollaan ottanut kiinni, ja päästänyt vapaaksi kertomaan siitä muillekin.

Paavalin sanoja:
”Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala antoi kasvun. Istuttaja ei siis ole mitään, ei myöskään kastelija, vaan kaikki on Jumalan kädessä, hän suo kasvun. Istuttaja ja kastelija ovat samassa työssä, mutta kumpikin saa palkan oman työnsä mukaan. Me olemme Jumalan työtovereita, te olette Jumalan pelto ja Jumalan rakennus.” 1. Kor. 3:6-9

”…kaikki on Jumalan kädessä, hän suo kasvun.”

Rukousaiheita:
· Kiitos yhteistyökirkostamme Viron luterilaisesta kirkosta. Siunaa ja varjele, johdata ja vie oikeaa tietä pitkin.
· Kiitos siitä, että Virossa saa julistaa evankeliumia. Rukoilemme, että jokainen kristitty löytäisi ja saisi oman paikan maailmanlaajassa lähetystehtävässä.
· Rukoilemme erityisesti Viron lasten ja nuorten puolesta, että Jumalan rakkaus saisi koskettaa ja uskon lahja saisi tavoittaa mahdollisimman monet


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: