OSP: Kristilliset tavat ovat tärkeitä

 

Odottakaa Sulkematta Puhelinta -videosarjassa Lukas Brenner pohtii tapojen merkitystä kristinuskossa. Tapakristityksi leimataan helposti, mutta millainen olisi kristitty vailla tapakulttuuria lainkaan. Jeesuskin noudatti juutalaisia tapoja, jotka veivät hänet synagogaan.

Lukas Brenner lähtee liikkeelle Luukkaan evankeliumista pohtiessaan tapojen merkitystä kristitylle. Hän nostaa esille neljännessä luvussa mainitun kohdan, jossa Jeesus tultuaan Nasaretiin menee tapansa mukaan synagogaan.

– Jeesuksella oli tapoja, niin kuin muillakin juutalaisilla. Koska oli sapatti, hän meni synagogaan ja osallistui siellä palvelukseen, Brenner kertoo.

Usein sana ”tapakristitty” kantaa mukanaan kielteistä merkitystä.

– Eihän usko ole tapoja ennen kaikkea, vaan usko on elävää elämää, Brenner myöntää ja toteaa ymmärtävänsä kielteistä suhtautumista tapakristityn nimeen.

– Mutta mikä olisi tapakristityn vastakohta? Olisiko se mielijohde-kristitty tai kristitty ilman tapoja, Brenner kysyy?

Tavat kertovat siitä, mikä elämässä on tärkeää ja luovuttamatonta. Siksi Lukas Brenner suosittelee myös kristittyjä oppimaan ja omaksumaan tietoisesti kristillisiä tapoja. Esimerkiksi päivittäinen Raamatun lukeminen on hyvä tapa, joka varmasti hoitaa lukijaansa.

– Ota Raamatun lukeminen mukaan tilanteeseen, jota teet muutoinkin säännöllisesti – – esimerkiksi aamupalalle, Brenner ehdottaa ja muistuttaa omaksuttujen tapojen myös varjelevan noudattajaansa.

Katso jakso tämän sivun lopusta. Kaikki julkaistut Odottakaa Sulkematta Puhelinta -sarjan osat löydät soittolistasta osoitteesta www.sley.fi/OSPJaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: