Viestejä Virosta – lapsilta lapsille

 

Oleniusten lasten lähettikirje 3/2023
11.9.2023

Tere tere!

Jokos teillä on syksyn merkkejä näkyvillä? Meillä täällä Virossa on muutamia ruskeita lehtiä jo pudonnut puista, mutta tässä kirjeessä kerrotaan vielä kesän jutuista. Meillä oli kesän alussa esikoulun, päiväkodin ja musiikkikoulunkevätjuhlat. Päiväkodin kevätjuhlassa kouluun menijöille annettiin todistukset ja hauskat kartongista tehdyt valmistujaishatut. Kevätjuhlan lopuksi tietenkin syötiin herkkuja, leikittiin ja naurettiin paljon.

Kesän alussa me oltiin taas Suomessa pitkään niillä kotimaanvierailuilla. Parhaiten jäi mieleen Kallen koti, jossa saatiin nukkua Jokioisissa ja Elean ja Leian koti Tampereen vierailun aikana. Kiva kun oli leikkikavereita ja lettuja, nami!

Soinnun mielestä kesässä parasta oli uuden serkun ristiäiset. Sille tuli aika pitkä nimi(Armas Edvin Osmund) mutta Sointu sanoo sitä Poksuksi. Eikö olekin paljon helpompi?!Kesällä päästiin myös muihin juhliin Suomessa, kun oli Manu-serkun 4-vuotissynttärit, Gabriella-tädin ylioppilasjuhlat, virolaiset isoisoäidin eli Mamman 80-vuotissynttärit ja Viron udelleenitsenäistymisjuhlapäivä.

Kesällä tietysti lomailtiin myös. Viime kesänä meidän oli tarkoitus käydä Ähtärissä sukulaisten luona ja eläinpuistossa, mutta me ja sukulaiset sairastuttiin. Vihdoin tänä kesänä se reissu onnistui ja päästiin näkemään panda-karhuja. Lumi ja Pyry oli tosi suloisia, kun ne köllötteli ja rouskutti bambua.

Käytiin Ähtärissä juuri ennen kuin mentiin Toholammille Evankeliumijuhlille. Olipas siellä kivaa Pienlähettiläs-yhtyeen konsertissa! Me saatiin jopa paidat, joissa lukee ”Pienlähettiläs”. Kotimatkalla kuunneltiin niitä lauluja ja laulettiin täysillä ”Minä tahdon seurata ihan murkkuna mun Jeesusta…”. Meillä oli myös tosi hauskaa juosta ja leikkiä kavereiden kanssa. Kiitos Stella, Maria, Salome, Saara ja kaikki muut. Evankeliumijuhlan lopuksi Jukka-piispa siunasi meidät tätä lähetystyötä varten.

Me käytiin myös tosi monella leirillä. Äiti ja isi oli leireillä johtajina tai töissä, mutta me saatiin osallistua kaikkeen kivaan ohjelmaan. Nukuttiin teltassa, syötiin nuotiossa paahdettuja vaahtokarkkeja, käytiin metsäretkillä. Kuultiin Raamatusta esimerkiksi siitä, kuinka Jeesus tyynnyttää myrskyn ja auttaa meitä kaikissa meidän elämänmyrskyissä eli vaikeuksissa. Opittiin myös ensiaputaitoja, huovutettiin villasta hiuspinnejä ja laulettiin.

Sofialla loma kesti elokuun loppuun asti ja se alkoi jo olla vähän tylsää, kun koulun alkua ei olisi millään malttanut odottaa. Yhden viikonajan oli kivaa ohjelmaa, kun Sofia pääsi taideteemaiselle päiväleirille.

Nyt on alkanut päiväkoti ja koulukin. Koulu alkaa Virossa aina 1. syyskuuta, jolloin on juhlatilaisuus. Juhlassa 1. luokan ja 9. luokanoppilaat kävelevät käsikädessä kulkueessa lavalle ja 1.luokkalaisille jaetaan aapiset, kukat, ja rehtori laittoi jokaiselle päähän kouluhatun. Sofia aloitti sadan oppilaan kristillisessä koulussa, joten juhla oli kirkossa ja sen lopussa laulettiin siunausta kaikille oppilaille ja opettajille. Lopuksi otettiin tietenkin paljon kuvia ja mentiin kahvilaan juhlimaan.

Seuraavana päivänä vietettiin Soinnun synttäreitä, kun hän täytti 4-vuotta. Oli mukavaa kun meille tuli paljon vieraita myös Suomesta. Sointu tykkää hirmuisesti prinsessoista ja saikin monta uutta kruunua rikki menneiden tilalle. Tosi kiva lahja oli myös pieni trampoliini, jossa on hypitty monet hypyt.

Kesä oli täynnä menoa, reissuja, uimista, jäätelöä ja tärkeitä ihmisiä. Nyt syyskuussa alkaa harrastukset ja äitin ja isin työt eri seurakunnissa.
Toivottavasti tulee myös rauhallisia koti-iltoja, että saadaan pelata isin kanssa Nintendolla Mario-pelejä. Mitäs te odotatte syksyltä?

PS. Tämä on Viestejä Virosta lasten lähettikirje ilman kuvia ja tehtäviä. Jos haluat tilata kirjeen tehtävineen kotiin lapsille, ota yhteyttä:
anu.laine(at)sley.fi


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: