Onko Armon kappeli vain kupla?

 

Helsingin sanomissa ja Ylellä oli helmikuussa pitkät jutut uuskarismaattisesta Uskon sana –seurakunnasta, jota johti nuori Patrik Tiainen. Seurakunta oli syntynyt Kokkolaan nopeasti ja väkeä tuli toimintaan hyvin. Herätyskokouksia alkoi olla myös muilla paikkakunnilla.

Kokouksissa puhuttiin Jeesuksesta, mutta lehtijuttujen mukaan toiminnan vetovoima ankkuroitui vahvasti Patrik Tiaisen persoonan ja karsiman ympärille. Lehtijuttujen perusteella ja kokkolalaisten tuttujen kertoman perusteella syntyi kuva, että kyseessä oli ”one man show”, jossa seurattiin johtajaa Patrik Tiaista, ja kaikki muu oli sivuseikkaa. Menestysteologia loisti läsnäolollaan. Esirukoilija kertoi saaneensa paremman työn, isomman asunnon ja sinne uusia kalusteita. Jonkun jalka oli kasvanut ja kupla odotti puhkeamistaan.

”Tätä syntiä et saa anteeksi”

Patrik Tiainen kirjoitti eilen (3.5.) tiedotteen, jossa hän ilmoitti irtisanoutuneensa tehtävästään noin kuukausi sitten. Irtisanoutumisensa syiksi hän mainitsi ongelmat, epätoivon tunteet, henkisen ja fyysisen kuormituksen, uupumisen, epärehellisyyden, huonot valinnat sekä avioliiton ulkopuolisen suhteen miehen kanssa. Nuori mies oli ollut tehtävässään melkoisessa pyörityksessä ja elämä oli mennyt sekaisin.

Facebook täyttyi välittömästi Tiaisen tiedotteen jälkeen siitä, mistä yleensäkin: pilkasta ja vahingonilosta. Moni veti yhtäläisyysmerkit kaiken hengellisen ja moraalittoman huijauksen välille.
Monen lähempänä olleen viesteissä oli pettymystä ja katkeruutta. Jossakin viestissä viitattiin väkivaltaankin. ”Älä enää ikinä tule…” Yksi silmiinpistävä piirre oli huomion kiinnittäminen ainoastaan avioliiton ulkopuoliseen homosuhteeseen. ”Tätä syntiä ei saa anteeksi”. Niinkö? Sinäkö sen päätät, vai oletko kuullut sellaista opetusta?

Koko maailman autuus

Jos omat tuntemukset irrotetaan Raamatun sanasta, voidaan päätyä aivan Raamatun vastaiseen opetukseen. Siis vaikka siihen, että olisi jokin teko, jota Jeesuksen sovitustyö ei koske, kuten Tiaisen suhde.

Sley avasi reilu puoli vuotta sitten Kokkolan keskustaan oman toimitilan Armon kappelin. Sen nimi puhuu minulle ytimekkäästi siitä, että armo on ansiotonta, vastikkeetonta, ilmaista ja kokonaista. Koko maailman, kaikkien ihmisten, kaikkina aikoina tietäen ja tietämättä tehdyt synnit on Jeesus Kristus heikkona ja ruoskittuna kantanut Golgatan ristille, sovittanut synnit kuolemallaan ja kärsimisellään ja ostanut pyhällä verellään meidät vapaaksi synnistä ja kuolemasta. Jumala antoi meille anteeksi ja antoi meille uuden alun.

Koska paljastuu Armon kappelin -johtajan synnit?

Mutta entä Armon kappeli? Siellä on puhuttu myös Jeesuksesta, on rukoiltu, laulettu, kerätty kolehtia ja luotettu siihen, että Jumala pitää huolen omistaan. En ole kuullut, että kenenkään jalat olisivat kasvaneet, eikä ymmärtääkseni juuri kukaan ole muuttanut uuteen lukaaliin ja silti Jumala on ollut läsnä ja Jumala on vaikuttanut.

Armon kappelissa kokoontuva seurakunta on syntisten sairaala ja siellä on monenlaista heikkoa ja köyhää. Siellä kamppaillaan omia huomaamattomia helmasyntejä ja varmasti aivan kamalan häijyjä syntejä vastaan. Siellä tulevat kaikki pastoritkin pieneksi, ja siellä tulee Jumala suureksi armahtajaksi. Sellainen on Jumalan valtakunta täällä maanpäällä.

Lopuksi

Rukoilen, että Patrik Tiainen perheineen saa armon, rauhan, aikaa ja oikeanlaista tukea. Toivottavasti oikea suunta elämässä löytyy ja Jumala osoittaa oikean paikan elää ja tehdä työtä. Jumala antoi anteeksi, Jumala antaa uuden alun.

Toivottavasti Uskon sana -seurakunnan jäsenet eivät jää ilman seurakuntaa, omaa laumaa. Sanoma syntien sovittajasta Jeesuksesta on totta siitäkin huolimatta, mitä on hiljattain tapahtunut.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: