Maata Näkyvissä -festarit: 12 500 kävijää ja ensi vuoden teemana Et ole yksin

 

Maata Näkyvissä -festareita vietettiin Turussa 18.–20.11. jälleen kolmipäiväisinä. Viime vuonna tapahtuma oli yksipäiväinen ja sitä edelliseltä vuodelta se jäi väliin koronaviruspandemian vuoksi. Tällä kertaa Maata Näkyvissä -festarit keräsi viikonlopun aikana yhteensä noin 12 500 kävijää eri puolelta Suomea sekä ainakin Virosta ja Ruotsista.

Sunnuntaiaamuna festariväen kokosi yhteen sanajumalanpalvelus Gatorade Centerissä. Jumalanpalveluksessa liturgina toimi Turun Mikaelinseurakunnan seurakuntapastori Jonathan Westergård ja siinä saarnasi Sleyn kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen.

Sunnuntain ohjelma päättyi iltapäivän konserttiin, jonka spektaakkelimaisesta tunnelmasta vastasivat Park7 ja  NNS Simplified. Lavalla nähtiin myös upea esiintyminen Open Stage -lavan voittajalta Matilda Köykältä, joka lauloi ja soitti pianolla itse tekemänsä kappaleen. Lauantaina Messukeskuksen puolella Open Stage -lavalla oli nähty useita hienoja esityksiä, kun festarikävijät pääsivät näyttämään taitojaan lavalla.

– Ennen festareita puhuttiin siitä, ovatko nämä viimeiset Maata Näkyvissä -festarit. Sen jo tiesimmekin, että eivät ole, mutta täällä ei ole myöskään ollut yhtään sellainen olo, että nämä olisivat jäähyväiset, vaan ennemminkin iloinen uusi alku, sanoo Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen.

Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festarit uudistuu, kun ohjelmatoimisto Puisto Live Oy ottaa hoitaakseen aiemmin projektipäällikölle kuuluneet tehtävät ja lähtee mukaan toteuttamaan festareita yhdessä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen eli Sleyn kanssa. Viime kesänä joukko yksityishenkilöitä perusti Pelastetaan Maata Näkyvissä -festarit -kampanjan. Keräys ylitti kaikki odotukset ja tuotti lyhyessä ajassa yli 160 000 euroa, joiden turvin festareita voidaan järjestetään jatkossakin. Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festareita vietetään 17.–19. marraskuuta teemalla Et ole yksin.

– Yksinäisyys koskettaa tänä päivä monia nuoria, ja varsinkin korona-aikana moni nuori kärsi yksinäisyydestä. Teema nousi siitä, että kipeidenkin asioiden keskellä meillä on joku, joka näkee meidät ja kuulee. Me emme ole yksin koskaan, Juha Heinonen sanoo.

Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten tapahtuma Maata Näkyvissä -festarit järjestettiin tänä vuonna 18.–20.11.2022 Turussa Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa. Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestettiin jo 37. kerran ja teemana oli Ilon päivä. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Sen järjestävät vuosittain Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: