Hallitus kokousti taloudesta – suunta on hyvä

 

Kotimaantyön kannatus on noussut, lähetystyön kannatus on entisellään ja hallinnon kulut laskussa.

Evankeliumiyhdistyksen hallitus kokousti 25.4. muun muassa talousasioiden merkeissä ja päätti kokouksessaan vuoden 2018 tilinpäätöksen vietäväksi eteenpäin. Tilinpäätöksen tärkein uutinen on se, että toiminnallinen tulos oli noin 400 000 euroa parempi kuin edellisellä tilikaudella.

Talouspäällikkö Paavo Markkula kuvailee kehitystä talouden sopeuttamisohjelman onnistuneiksi ensiaskeleiksi. 

– Hallituksen kokouksessa iloittiin siitä taloudellisesta kehityksestä, mitä ohjelma on pystynyt tuottamaan, Markkula kuvailee. 

– Toisaalta kun katsotaan eteenpäin, vaatii vielä hyvin paljon työtä, että pystymme löytämään keinot yhdistyksen toiminnan mahdollistamiseksi myös tulevina vuosikymmeninä.

Taloudellinen tasapainottuminen muodostuu useamman eri virran vaikutuksista. Yksi suurimmista ilonaiheista on se, että kotimaantyön vapaaehtoinen kannatus lisääntyi viime tilikauden aikana. Samalla tarkastelujaksolla lähetystyön kannatuksessa ei ollut havaittavissa merkittävää laskua.

– Kiitokset uskollisille työn ystäville ja kaikille kannattajille esirukouksista ja tuesta, Markkula kiittää. 

Hallinnon kulut ovat laskeneet eläköitymistapauksien vuoksi, kun lähtijöiden toimiin ei ole valittu uusia henkilöitä. Samat tehtävät hallinnossa hoidetaan aikaisempaa pienemmillä resursseilla. 

– Nämä henkilöstösäästöt alkavat vaikuttaa vasta tänä vuonna toden teolla. Tänä vuonna iso asia talouden kannalta on myös Sleyn keskustoimiston tiloista luopuminen.

– Olen nöyrän kiitollinen siitä, että Evankeliumiyhdistyksen työntekijät ja työmme yhteydessä olevat vastuunkantajat ovat ottaneet kotimaantyön tulevaisuuden vastuulleen. Vielä sillä tiellä on matkaa kuljettavaksi, Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja Tom Säilä päättää. 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: